Recent Posts

Na putu od džamije do kuće pretučen imam Nezir ef. Salihović

Na putu od džamije do kuće pretučen imam Nezir ef. Salihović

Imam s 40 godina vjerske službe fizički napadnut sinoć nakon jacije namaza ( večernje molitve ), na putu od džamije do kuće…

NOVI PAZAR: objavljeno u kategoriji “Crna Hronika- Region- Magazin” 25. 03. 2018. 10: 42…Na putu od džamije do kuće pretučen imam Nezir ef. Salihović

OMILJENI I POZNATI Imam Hadži Hurem (Bor) džamije u Novom Pazaru Nezir efendija Salihović (63), pretučen je sinoć ali na svu sreću nije životno ugrožen, potvrđeno je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru…

Salihović je fizički napadnut sinoć nakon jacije namaza ( večernje molitve ), na putu od džamije do kuće.

Dugogodišnjeg novopazarskog i imama Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, pri Rijasetu Islamske zajednice Srbije (IZS) , najvjerovatnije su palicama udarala dva ili više saučesnika i nanijela mu teške tjelesne povrede po glavi i tijelu.

Salihović je više sati bio bez svijesti, nalazi se u šok sobi i na njegovom licu su vidljive brojne povrede.

Dežurni hirurg Opšte bolnice (OB) u Novom Pazaru Kemal Brničanin je rekao da je Nezir Salihović dovezen kolima hitne pomoći i da je zadobio teške tjelesne povrede, ali je van životne opasnosti.

“Ima povrede lica, glave, grudnog koša, obe šake i oba koljena. Konstatovane su povrede preloma rebara, nagnječenje poglavine sa potresom mozga. Pacijent, za sada, nije životno ugrožen, stabilan je, ali je komunikacija sa njim onemogućena”, rekao je dopisnik dopisnik iBalkan.net

Kako je rekao novinarima sin povrijeđenog ef. Salihovića, napad se dogodio u ulici Miloša Obilića, nedaleko od Bor džamije, a povređenom imamu koji je ostao u besvjesnom stanju pritrčali su u pomoć prolaznici i komšije i pozvali hitnu pomoć.

Policija je izašla na mjesto događaja i za sada nema informacija o identitettu napadača.

Nezir ef. Salihović je na poziciji imama već 40 godina, predsjednik je Medžlisa IZ za Novi Pazar pri Mešihatu IZ Sandžaka i važi za jednog od najstarijih i uglednih islamskih velikodostojnika.

U Srbiji od 2007. godine djeluju dvije islamske zajednice, Islamska zajednica Srbije (IZS) i Islamska zajednica u Srbiji (IZuS).

http://iBalkan.net

One Comment

  1. Sta ima da se kaze
    Policija korumpirana . Ja ne znam zasto narod placa ovu policiju . Kad covek ne sme ulicom da prodje pesice. Bruka i sramota. A nacelnik prima platu i sedi.

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net
%d bloggers like this: