Recent Posts

Ministri dali ostavke, ima li nove vlade KS

Ministri dali ostavke, ima li nove vlade KS

PRVO JE Šef Kluba SDA Mirza Čelik u Skupštini Kantona Sarajevo na protokol predao pismene ostavke svih ministara u Vladi KS, nakon što je Skupština KS 19. marta izglasala nepovjerenje Vladi, koju je predvodio smijenjeni premijer Elmedin Konaković.

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja- Region- Magazin” 22. 03. 2018. 10: 52…SARAJEVO Ministri podnijeli ostavke, hoće li biti imenovana nove vlade KS

– Svi ministri Vlade KS podnijeli su neopozive ostavke, odnosno ostavke su uručili premijeru preko protokola kako to zakon i nalaže. Tako su ministri ispoštavali svoju obavezu nakon smjene Vlade – kazao je Čelik za neke printane medije…

Čelik je pojasnio da su jučer SDA i SBB razgovarali o formiranju nove Vlade KS i o novom mandataru Ademu Zolju.

– Za novog mandatara 18 zastupnika potpisalo je dopis koji ide predsjedavajućoj Skupštine Ani Babić u proceduru za zakazivanje sjednice. Predsjedavajuća Babić već je razgovarala sa dvoje dopredsjedavajućih o novom mandataru Ademu Zolja i sada je ostalo da Zolj Komisiji za izbor i imenovanje dostavi spisak sastava nove Vlade i onda ide na Skupštinu KS na usvajanje prijedloga nove Vlade – pojasnio je Čelik.

Moguće je da se o novom sastavu Vlade razmatra na sjednici Skupštine KS u srijedu (28. marta), dodao je Čelik.

Ministri u Vladi Kantona Sarajevo podnijeli su ostavke nakon što je u ponedjeljak Skupština KS izglasala nepovjerenje ovoj Vladi, odnosno smijenila dosadašnjeg premijera Elmedina Konakovića.

Vlada ostaje u tehničkom mandatu do izbora novog mandatara i odluke o tome ko će sačinjavati novu vladu…

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net