Recent Posts

U Novom Pazaru počeo Festival stvaralaštva mladih

U Novom Pazaru počeo Festival stvaralaštva mladih

Festival stvaralaštva mladih počeo je 19.marta 2018. godine. Radi se o manifestaciji koja okuplja učenike osnovnih i srednjih škola Grada Novog Pazara, koji se predstavljaju, ujedno i takmiče u kategorijama: Drama, Kazivanje poezije, Skeč, Besjeda,Film, ples, folkor, solo pjevanje, horsko pjevanje, likovno stvaralaštvo, instrumentalno izvodjenje i kategorija:”Ja imam talenat”. Organizator je Kulturni centar Novi Pazar.

Na ceremoniji svečanog otvaranja Festivala stvaralaštva mladih u Kulturnom centru, prvog dana festivala, obratili su se šefica Kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru gospodja Mikaela Turman i gradonačelnik Novog Pazara gdin Nihat Biševac.

İnače, gdja. Turmanje na sastanku sa direktorom KC-a Huseinom Memićem i glavnom koordinatorkom FSM Hasnom Zilkić, održanom 14.marta u Kulturnom centru u Novom Pazaru, najavila da ce OEBS podržati ovogodišnji Festival stvaralaštva mladih kroz finansiranje studijskih putovanja najboljim učesnicima manifestacije. Podsjetimo da su prošlogodisnji FSM podrzali: Grad Novi Pazar, Ministarstvo kulture i informisanja, Evropski progres i Zadužbina Rodoljub Nićiforović.

Prvog dana Festivala stvaralaštva mladih realizovani su programi: OŠ”Rasto Njemanić” iz Deževe-direktor škole Golub Vidojević, koordinatorka programa u ime škole na Festivalu stvaralaštva mladih Milanka Radenković, te program OŠ”Brastvo”-direktor škole Dejan Kolundžić, glavni koordinator Dalibor Stefanović.

Ukupno, na ovom Festivalu učestvovaće 14 osnovnih i srednjih škola, Novog Pazara i Predškolska ustanova”Mladost”. Zajedno sa programima finala, biće održ ana 27 programa. Festival stvaralaštva mladih zvanicno će biti završen 20.aprila-kada će najbolji sa festivala učestvovati u programima obiljezavanja Dana Grada.

U naredih mjesec dana Kulturni centar će biti mjesto mladosti, igre, pjesme, mjesto gdje će se kazivti najljepša poezija i predstavljati zivot kroz dramska izvodjenja, gdje će posjetioci moći už ivati uz zvuke gitare, klavira, ali i podsjetiti se na tradicijske vrijednosti naroda sandž ačkog/ raškog prostora kroz folklorne igre i pjesme. Na sceni Kulturnog centra vidjet ćemo najtalentovanije najmladje gradjane Novog Pazara-koji su još sada, uz pomoć svojih nastavnika i roditelja, odlučili da budu drugačiji, da budu bolji, da daju maksimum,da budu najbolji.

U toj ž elji da budu takvi i sutra , da ovaj grad i naše sutra učine boljim mjestom za život-svojim intelektom, svojim trudom, radom i disciplinom-danas neće ž aliti trud ni direktori škola, koordinatori, s jedne strane, a ni radnici u Kuturnom centru s druge strane-kao organizatori manifestacije.

U to ime, sve pohvale na račun direktora Kulturnog centra Novi Pazar Huseina Memića i njegovo osoblje, jer će Kulturni centar biti domaćin manifestacije počevši od 19. marta pa sve do 20. aprila .

Prilog pripremli: Kulturni centar Novi Pazar Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net