Recent Posts

JUTROS DRAMA Uhapšen bivši francuski predsjednik Sarkozy

JUTROS DRAMA Uhapšen bivši francuski predsjednik Sarkozy

Bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy uhapšen je jutros. Bivši francuski predsednik Nikolas Sarkozi jutros je priveden na razgovor u policiju, zbog istrage u vezi finansijskih neregularnosti tokom njegove izborne kampanje 2007. godine…

PARIZ : objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Evropa- Magazin” 20. 03. 2018. 10: 52… JUTROS DRAMA Uhapšen bivši francuski predsjednik Sarkozy

Kako javlja Sky News, Sarkozyja je privela francuska policija zbog sumnje u malverzacije u vezi sa finansiranjem njegove kampanje.

Tokom dana očekuju se detaljnije informacije o razlozima hapšenja.

Sarkozy je bio predsjednik Francuske od 2007. do 2012. godine. On se i ranije suočio sa optužbama vezanim za finansiranje njegove političke partije na izborima 2007. godine.

Tada je bio osumnjičen da je iskoristio nasljednicu L’Oreala Liliane Bettencourt i od nje tražio da donira novac za kampanju, uprkos njenom lošem psihičkom stanju i smanjenoj sposobnosti rasuđivanja. No, ove optužbe su na koncu odbačene.

Sarkozijev advokat nije bio dostupan za komentar.

Tokom 2014. godine, francuska televizija France-3, podigla je buru pošto je emitovalo audio-snimak razgovora sa Muamerom Gadafijem. Pokojni libijski vođa tvrdio je da je 2007. finansirao predsedničku Sarkozijevu kampanju.

“Ja sam ga napravio predsednikom”, rekao je Gadafi u intervjuu 2011. Nikolas Sarkozi je bio predsjednik Francuske između 2007. i 2012. godine.

Sarkoziju je određen pritvor zbog finansiranja kampanje. On je, navodno, imao finansijsku pomoć od Libije u finansiranju kampanje za predsjedničke izbore 2007. godine.

Podsetimo, Nikola Sarkozi bio je predsednik Francuske a sumnje u finansiranje njegove predsjedničke kampanje vše puta su pominjane u medijima….

Francuske vlasti istraživale su Sarkozyja i prošle godine, kada se branio od optužbi za nelegalno finansiranje predsjedničke kampanje 2012…

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net