Recent Posts

Erdogan: Oslobođen od terorista, preuzeli smo kontrolu nad Afrinom

Erdogan: Oslobođen od terorista, preuzeli smo kontrolu nad Afrinom

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su Turske oružane snage i Slobodna vojska Sirije jutros u 8,30 sati po lokalnom vremenu u potpunosti preuzeli kontrolu nad centrom grada Afrina…

ANKARA: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Tehnologija- Region- Magazin” 18. 03. 2018. 10: 52…Erdogan:  Erdogan: Oslobođen od terorista, preuzeli smo kontrolu nad Afrinom

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su Turske oružane snage i Slobodna vojska Sirije jutros u 8,30 sati po lokalnom vremenu u potpunosti preuzeli kontrolu nad centrom grada Afrina.

Turski predsjednik potvrdio kako je do danas u operaciji “Maslinova grana”, koju Oružane snage Turske (TSK) i Slobodna vojska Sirije (FSA) provode oko Afrina, neutralizirano najmanje 3.569 terorista.

“U centru Afrina se više ne vijore dronjci terorističkih organizacija, već simboli mira i sigurnosti. Trenutno se tamo vijori turska zastava i zastava Slobodne vojske Sirije“, kazao je Erdogan u obraćanju na obilježavanju 103. godišnjice pomorske bitke i pobjede na Čanakkaleu.

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turske oružane snage u sirijski pogranični grad Afrin nisu ušle s okupatorskim aspiracijama, već u okviru odlučne borbe protiv terorizma.

“Nismo napravili niti jedan korak u Afrinu koji bi mogao nanijeti i najmanje štete civilima. Nismo otišli u okupaciju, već u uspostavu mira i uništenje terorističkih grupa“, kazao je Erdogan.

Iznio je danas kritike na račun Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zbog slanja oružja terorističkim organizacijama.

“Više puta smo im govorili: ‘Pazite, pravite grešku. Govorite kako ste protiv terorizma, a djelujete zajedno s teroristima. Skupo ćete platiti cijenu toga.’ Tako je bilo. Imaju mnogo novca, zato su i poslali 5.000 kamiona i 2.000 transportnih aviona oružja. No, šta je bilo? Sve smo to pronašli i otkrili gdje se nalazi. Naravno teroristi sad bježe, a mi kupimo to oružje”, poručio je Erdogan.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net