Recent Posts

VELIKANI Pod velom zaborava

VELIKANI Pod velom zaborava

Samo za poslednje dvije do tri godine napustile su nas brojne glumačke legende. I dok se prvih dana i mjeseci često spominju, kako vrijeme prolazi velikani, nažalost, bivaju zaboravljeni. Tako se prije neki dan na dvogodišnjem pomenu od smrti Dragana- Gage Nikolića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pojavila šačica ljudi.

BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zanimljivosti- Zabava- Region- Magazin” 15. 03. 2018. 00: 02…VELIKANI Pod velom zaborava

Iako bolesna, njegova supruga Milena Dravić je došla na njegov grob, položila je bijele ruže i zapalila svijeću.

– Samo ja znam kako mi je bez mog Gage- rekla je nedavno Milena koja svoju bol nosi dostojanstveno, jer ne želi da je bilo ko sažaljeva.

Od kolega bili su samo Goran Sultanović i reditelj Božidar Nikolić. Mnogi glumci s kojima je Gaga godinama radio tvrde da ga se često sijete, spominju ga, ali malo ko od njih ima vremena da ode do njegovog groba…

Ništa bolje nije bilo ni prošle godine na godišnjem pomenu Bati Živojinoviću kada se osim članova njegove porodice na groblju pojavio Radoš Bajić i nekoliko Batinih prijatelja iz Socijalističke partije Srbije.

I nisu Gaga i Bata jedini. U večitoj žurbi i svakodnevnim obavezama zaborav uzima svoj danak. Malo ko danas pominje Boru Todorovića ili njegovu sestru legendarnu Miru Stupicu, da ne pominjemo velikane poput Pavla Vuisića, Zorana Radmilovića ili Bate Stojkovića koji su premunuli prije dvadeset i više godina.

Radnici na Novom groblju kažu da porodičnu grobnicu u kojoj je sahranjen Vuisić reijtko ko posjećuje, nema cvijeća, niti svijeća, tek po neko zaluta i tek kada se nađe ispred bijelog, mermernog spomenika shvati da baš tu počiva jedan od glumačkih velikana.

Ako je za utjehu, svi oni su svojim ulogama odavno sebi obezbedili mijesto u večnosti, mada ne bi bilo zgoreg ni sijetiti ih se bar kada su godišnjice smrti u pitanju.

Sredinom juna biće obelježno dvije godine od smrti Milorada Mandića Mande koji je preminuo od posledica srčanog udara na pozorišnoj sceni.

Na prošlogodišnjem pomenu okupio se veliki broj njegovih kolega: Nikola Đuričko, Nikola Kojo, Radoš Bajić, Ceca Bojković, Anica Dobra, Olga Odanović, Dragan Bjelogrlić, Branka Pujić, Dragan Petrović Pele, Jelisaveta Orašanin, Nenad Okanović, Ivan Bosiljčić i mnogi drugi.

– Ovde smo danas da bismo sačuvali od zaborava našeg dragog Mandu. Mi smo se od njega fizički oprostili, ali je on i dalje s nama. Mnogo smo bili vezani za njega, a posebno mi klasići. Proći će godine, ali mi ćemo do kraja naših života čuvati sećanje na prijatelja svih nas – kazao je tada Boda Ninković.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net