Recent Posts

TUGA Tokom leta uginuo pas, United Airlines preuzeo odgovornost

TUGA Tokom leta uginuo pas, United Airlines preuzeo odgovornost

U avionu američke kompanije United Airlines tokom leta iz Houstona u New York uginuo je pas čijoj vlasnici je stjuardesa naredila da ga smjesti u pretinac za ručni prtljag…

Houston- New York: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja- Svijet- Crna Hronika- Magazin” 14. 03. 2018. 11: 42… TUGA Tokom leta uginuo pas, United Airlines preuzeo odgovornost

Pas je uginuo u avionu kompanije Junajted erlajnsa nakon što je stjuardesa naložila vlasniku životinje da je stavi u pregradak za ručni prtljag.

Vlasnica je francuskog buldoga nosila u namjenskoj korpi, a stjuardesa je insistirala da ga stavi u pretinac za prtljag koji se nalazi iznad sjedišta.

“Tragična nezgoda koja nikad nije trebalo da se dogodi jer ljubimci nikad ne treba da se ostavljaju u dijelu za odlaganje stvari”, navodi se u saopštenju kompanije.

Pas je bio u maloj korpi koja je mogla da stane ispod sjedišta u avionu, prenosi AP.

Putnici tvrde da su tokom četverosatnog leta čuli lavež psa. Po slijetanju na aerodrom LaGuardia otkrili su da je pas uginuo.

United Airlines preuzeo je odgovornost za incident.

“Ova tragična nesreća se nikako nije smjela dogoditi. Ljubimci se nikada ne drže u pretincu za ručni prtljag”, navodi se u saopćenju kompanije.

Glasnogovornik komapanije Charles Hobart uzjavio je kako je stjuardesa tražila da se korpa s psom stavi u pretinac jer je blokirala kretanje hodnikom. Dodao je da je jasno da je korpa dizajnirana na način da se drži ispod sjedišta, ali da je nejasno zašto to nije i urađeno.

United Airlines se izvinio vlasnici uginulog psa i vratio novac koji je platila za avionske karte za nju, psa i još dvoje djece.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net