Recent Posts

SARAJEVO Vrijeme u narednim danima, obilne padavine, moglo bi i zabijeljeti

SARAJEVO Vrijeme u narednim danima, obilne padavine, moglo bi i zabijeljeti

NA jugu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku Bosne pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje do kraja dana…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanja- Region- Magazin” 14. 03. 2018. 00: 42… SARAJEVO Vrijeme u narednim danima, obilne padavine, moglo bi i zabijeljeti

NAREDNIH DANA Obilne padavine bi mogle usloviti nove poplave…

U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne, u noći sa petka na subotu u cijeloj BiH. Puhat će vjetar slab do umjeren, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 0 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 11 do 17 stepeni.

U petak, 16. marta, jutro će biti oblačno s kišom. Prijepodne do prestanka padavina doći će u Krajini i Posavini, a tokom poslijepodneva i u ostatku Bosne. U Hercegovini kiša će padati veći dio dana.

Očekivana količina padavina na jugozapadu Bosne i u Hercegovini od 20 do 40, na jugoistoku Hercegovine lokalno od 60 do 80 l/m2, a u ostatku BiH od 2 do 10, lokalno do 15. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevne od 13 do 20 stepeni.

U subotu, 17. marta, bit će oblačno s kišom. Obilnije padavine bit će u Hercegovini, Krajini i jugozapadu Bosne, gdje se očekuje od 30 do 60, lokalno do 80 l/m2 kiše. U ostatku BiH očekuje se od 10 do 30 l/m2.

Poslijepodne u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu i snijeg, a u večernjim satima u većem dijelu Bosne. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevne od 13 do 20 stepeni.

DAKLE U Hercegovini će u nedjelju, 18. marta, biti umjereno do pretežno oblačno, a u Bosni pretežno oblačno. U Bosni će povremeno biti sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom. Jutarnje temperature od -9 do -2, na jugu od 5 do 10, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 8 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net