Recent Posts

Potresna priča Lepe Brene: Tražili za otkup 2.5 za živog a 5 miliona za Stefanov leš

Potresna priča Lepe Brene: Tražili za otkup 2.5 za živog a 5 miliona za Stefanov leš

Vlasnica „Granda“ ispričala da su joj prije 18 godina otmičari poručili da ako ne plati dva i po miliona maraka za Stefanov otkup, platiće duplo više za njegov leš… otmica Stefana, sina Brene i Bobe Živojinovića, i dalje je tema o kojoj se često polemiše…

BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Estrada- Region- Magazin” 14. 03. 2018. 00: 02…Potresna priča Lepe Brene: Tražili za otkup 2.5 a 5 miliona  za živog za Stefanov leš

Otmica Stefana, sina Brene i Bobe Živojinovića, i dalje je tema o kojoj se često polemiše…

Pjevačica i nekadašnji teniski as te 2000. godine pet dana nisu znali da li im je sin živ, a još uvijek, ni 18 godina kasnije, nije utvrđeno ko ga je kidnapovao.

Vlasnica „Granda“ ne voli da priča o ovom nemilom događaju, ali je u emisiji „Pres pretres“ voditelju Siniši Mediću otkrila da su otmičari tražili novac čak i za Stefanov leš.

– Meni je kidnapovano dete 2000. godine. Od tada za mene više ništa materijalno nema nikakav značaj. Ono što možeš novcem da kupiš nije bitno. Nama su tražili dva i po miliona maraka za živog i pet miliona maraka za mrtvog Stefana.

O čemu ja sad više da pričam… Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno ko je to uradio mom djetetu. Ja sam žena koja se više ničega ne plaši. Naravno da imam obezbjeđenje, ali to su profesionalni ljudi koji se ne vide, a koji tačno znaju šta treba da rade – objasnila je pjevačica.

Podsjetimo, prije nekoliko godina obeljodanjeno je kako je tekao razgovor između Živojinovića i otmičara:

– Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave- naveli su kidnaperi u prvoj poruci.

Postojalo je pet verzija Stefanove otmice. Prema prvoj, njega je kući dovezao taksista nakon što su ga poslije primopredaje otmičari ostavili na Kalemegdanu.

Druga priča kaže da je dječak predat pjevačici, koja je bila na nišanu snajperista dok je Boba predavao novac otmičarima na Novom Beogradu.

Treća verzija je ta da je Brena bila na nišanu snajperista na niškom auto- putu, gdje je preuzela sina. Neki mediji su spekulisali da je primopredaja izvršena u okolini Dubrovnika.

Prema petoj verziji, Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim djetetom bila parkirana na auto- putu kod Tošinog bunara, njen suprug je ostavio novac na zadatoj lokaciji, a otmičari su bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu.

Ubrzo je stiglo i upozorenje da im ne padne na pamet da pozovu policiju.

– Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog- za 2,5 miliona maraka. Mrtvog – za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivaćete dio po dio dječakovog tijela- zapretili su kidnaperi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da prikupe novac.

– Ukoliko posle tri dana ne čujemo oglas, smatraćemo da odugovlačite sa isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biće prst manje, a ukoliko ni poslije 10 dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti – pretili su kidnaperi.

Živojinovići nisu gubili vrijeme, već su skupili novac i Stefana vratili živog kući.

Postojale su sumnje da su pripadnici „zemunskog klana“ bili umješani u kidnapovanje Breninog sina, ali to nikad nije dokazano.

Podsjetimo, cijela javnost digla se na noge 23. novembra 2000, kad je tada osmogodišnji Stefan uguran u automobil ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi i odveden…

Stefan Živojinović ne priča često o otmici. Međutim, sada je rešio da snimi film o tome.
 
– Nikad nisam želio niti sada želim da me iko sažaljeva zbog toga, jer su se ljudima dešavale mnogo gore stvari. Ja sam odlično prošao s obzirom na to šta je sve moglo da mi se desi. Zahvalan sam bogu na tome. Iako sam imao samo osam godina, to će biti zapečaćeno za cio život. To riječima ne može ni da se opiše. Zato ćemo napraviti rekonstrukciju cijelog događaja, angažovaćemo glumce i opisati cijelu situaciju…
izvor agencija

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net