Recent Posts

ANKARA Turska se nada, do će večeras pasti i biti “oslobođen” Afrin

ANKARA Turska se nada, do će večeras pasti i biti “oslobođen” Afrin

Izjava turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana o zauzimanju sjevernog sirijskog grada Afrina, odnosi se na završetak opkoljavanja tog grada do večeras, a ne na uspostavljanje kontrole u tom gradu, izjavio je danas neimenovani izvor iz predskedničkog kabineta, javlja Rojters.

ISTANBUL: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Tehnologija- Region- Magazin” 14. 03. 2018. 21: 52… ANKARA Turska se nada, do će večeras pasti i biti “oslobođen” Afrin

Turski borci u operaciji “Maslinova grančica”… Afrin će, nadam se, do večeras pasti…

Erdogan je ranije danas izjavio da se nada da će turske snage u potpunosti zauzeti grad Afrin do večeras, međutim, izvor iz njegovog kabineta objašnjava šta je predsednik pod tim mislio.

– Rečenica “Nadam se da će Afrin do večeras potpuno pasti” u govoru našeg predsjednika trebalo bi da se shvati kao “Krug opkoljavanja će biti upotpunjen (zatvoren) večeras” – rekao je taj izvor.

Kako je britanska agencija ranije izvjestila, govoreći danas sa lokalnim zvaničnicima u Ankari, Erdogan je izjavio da traje evakuacija civila iz Afrina i da se nada da će do večeras kontrola nad njim potpuno biti uspostavljena.

Agencija je tada prenijela da je on danas, dan nakon što su oružane znage saopštile da su opkolile grad, rekao da se nada da će turska vojska zajedno sa saveznicima u potpunosti osloboditi i zauzeti Afrin do večeras.

Erdogan je tada rekao i da traje evakuacija automobilima civila iz Afrina preko specijalnog koridora pošto su turske snage velikim dijelom napredovale u njihovoj ofanzivi protiv terorista koja traje već skoro dva mijeseca.

Na samom kraju turski predsjednik Redžepa Tajipa Erdogan, dodao je kako turska vojska u Afrinu trenutno uzima u obzir svaki vid osjetljivosti, te da se trenutno civili putem specijalnog koridora vozilima izvode iz Afrina.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net