Recent Posts

Velika sala, mala priča: Premijer osnovao stranku “Narod i pravda”

Velika sala, mala priča: Premijer osnovao stranku “Narod i pravda”

Elmedin DINO Konaković, premijer Kantona Sarajevo, u prostorijama Općine Stari Grad sa nekolicinom istomišljenika osnovao novu političku stranku pod nazivom “Narod i pravda”…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin” 13. 03. 2018. 17: 22… Velika sala, mala priča: Premijer osnovao stranku “Narod i pravda”

Velika sala, mala priča: Premijer osnovao stranku “Narod i pravda”

Kako saznajemo, osim Konakovića koji će vjerovatno biti na čelu stranke, u Velikoj sali su prisustvovali i Ramiz Turulja, Nermin Muzur, direktor Turističke zajednice KS, Mirza Selimbegović, donedavni vijećnik SDA, Kemal Ademović, donedavni zastupnik SDA u Skupštini KS.

Konaković nije krio sreću zbog večerašnjeg događaja. “Sretan sam i veseo jer je ovo grupa ljudi s kojima dijelim iste poglede na politku, čak i na život. Drago nam je da smo napravili prvi korak”

Konaković je istakao da “Narod i pravda” u svom nazivu nema ni stranku, front ili blok, te je dodao da će se “nažalost nekad nazivati strankom jer tako zakon nalaže”, ali da će uvijek fokus biti na narodu BiH i zadovoljenju pravde, što je zapravo i simbolika imena. Istakao je da je upravo to nedostajalo u političkom životu u BiH.

Novinarima nije bio dozvoljen ulaz, a niko od prisutnih večeras na skupu, nije htio dati izjavu niti pojasniti o kakvom se skupu radi. Da će se stranka zvati “Narod i pravda” dao je naslutiti upravo Turulja nedavnom objavom na Facebooku, gdje je priložio i fotografiju u društvu Elmedina Konakovića…
DINO Konaković, je nedavno napustio Stranku demokratske akcije (SDA).
izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net