Recent Posts

DO kraja nedelje oblačno s kišom, temperature do 18 C

DO kraja nedelje oblačno s kišom, temperature do 18 C

Najveće količine padavina prognoziraju se u petak i subotu, saopštio FHMZ BiH… Temperature zraka u 13 sati (°C): Ivan Sedlo i Livno 10; Bugojno i Sokolac 14; Grude, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 15; Bihać, Prijedor, Široki Brijeg i Trebinje 16; Banja Luka 17; Gradačac, Mostar i Neum 18; Bijeljina, Srebrenica, Stolac i Zenica 19; Brčko, Tuzla i Zvornik 20; Doboj 21°C.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Putovanje- Zabava-  Region- Magazin” 13. 03. 2018. 06: 22… DO kraja nedelje oblačno s kišom, temperature do 18 C

U Bosni i Hercegovini kao i u većem dijelu regiona Balkan će do kraja sedmice preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom…

utorak 13.03.2018.

Nestabilne vremenske prilike, uz povremeno izraženiji jugo, kod većine osoba će uticati na raspoloženje. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od težih aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i nesanice. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Više padavina očekuje se na jugu zemlje, koje će često biti u obliku pljuskova. Najveće kolićine padavina prognoziraju se u petak i subotu, saopštio Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Do kraja sedmice će preovladavati vjetar južnog smjera, slabe do umjerene jačine.

Jutarnje temperature zraka u Bosni kretaće se od dva do šest stepena Celzijusa, a u Hercegovini do devet stepeni. Maksimalne dnevne temperature imaće vrijednosti između 10 i 16 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje i do 18 stepeni Celzijusovih.

Početkom sljedeće sedmice, prema trenutnim sinoptičkim kartama, u BiH će se zadržati i dalje nestabilno vrijeme sa kišom. Kiša će biti slabijeg inteziteta, a prestanak padavina očekuje se u srijedu, 21. marta.

Temperature zraka biće niže, a u Bosni prognozira se u jutarnjim satima i mraz. Maksimalne temperature zraka kretaće se između pet i deset stepeni Celzijusovih

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net