Recent Posts

ATINA Grci okreću novi list, za pušenje na poslu, globa od 50 do 500 eura

ATINA Grci okreću novi list, za pušenje na poslu, globa od 50 do 500 eura

OD DANAS Grčke vlasti uvode kazne od 50 do 500 eura za zaposlene u javnom sektoru koji budu kršili zabranu pušenja na javnim mijestima, pišu danas svi udarni. milionski grčki dnevnici…

ATINA: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Tehnologija- Putovanja- Recepti- Evropa- Magazin” 13. 03. 2018. 18: 52…  ATINA Grci okreću novi list, za pušenje na poslu, globa od 50 do 500 eura…

Grci Za pušenje na radnom mjestu uvode kazne od 50 do 500 eura…

Grčke vlasti uvode kazne od 50 do 500 evra za zaposlene u javnom sektoru koji budu kršili zabranu pušenja na javnim mjestima, pišu danas grčki mediji.

U Grčkoj je 2008. godine usvojen zakon o zabrani pušenja u zatvorenim javnim prostorima, uključujući radna mjesta, ugostiteljske objekte i javni prevoz.

Prema istraživanjima, broj pušača u Grčkoj drastično je smanjen tokom proteklih godina, ali se zabrana u zatvorenim javnim prostorima gotovo i ne poštuje.

Nedavno istraživanje grčke agencije “Kapa riserč” pokazalo je da je broj pušača u Grčkoj drastično smanjen i da trenutno 27,1 odsto stanovništva puši, a da je prije pet godina bilo 36,7 odsto pušača.

Poslije oštrih mijera štednje, Grci će se od danas suočiti s novom nepopulanom mijerom- zabranom pušenja u zatvorenim javnim prostorima. Od danas je u Grčkoj zabranjeno pušenje na radnom mijestu, što znači da će biti ukinute takozvane sobe za pušenje….

Novi zakon o zabrani pušenja pogodiće 42 odsto stanovnika Grčke starijih od 15 godina, što je znatno više od prosjeka zemalja Evropske unije od 29 odsto.

U Grčkoj pušenje mnogi smatraju simbolom nacionalnog prkošenja pravilima, a najavljene kazne koje će se kretati i do 10.000 eura izazivaju bes pušača.

Uz pomoć Univerziteta Harvard, grčka vlada će sprovesti i kampanju koja uključuje zabranu reklamiranja duhanskih proizvoda i izradu igrica za dhecu sa antipušačkom porukom…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net