Recent Posts

SARAJEVO Markale u novom ruhu, ljepši stolovi, manji troškovi

SARAJEVO Markale u novom ruhu, ljepši stolovi, manji troškovi

Trgovci na pijaci Markale u centru gradu dobili su nove drvene stolove, na kojima će držati i prodavati robu…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Ekonomija- Region- Magazin” 15. 03. 2018. 17: 22…SARAJEVO Markale u novom ruhu, ljepši stolovi, manji troškovi

Obogaćena novim i istim tipom drvenih stolova, najpoznatija sarajevska pijaca dobila je mnogo ljepši izgled, a krase je i novi natpisi “Kupujmo domaće”. Pored toga, novi stolovi su mnogo praktičniji od starih tezgi koje su trgovci koristili, jer imaju i prostor za skladištenje robe.

– Na ovaj način mi smo željeli da uljepšamo pijacu Markale koja sigurno zaslužuje ljepši izgled, a i da vremenom pomognemo trgovce kako bi prevazišli nove probleme i namete koji su im novim zakonom nametnuti. Novi stolovi imaju i prostor gdje će moći odlagati svoje proizvode što će smanjiti njihove troškove, jer su do sada plaćali skladištenje robe u drugim magacinima – kazao je za Faktor direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo, Jasmin Terović.

Ističe da su prodavači do sada zakup magacina plaćali od 120 do 500 KM mjesečno u zavisnosti od količine robe, a da će sada za skladištenje robe izdvajati mnogo manje novca.

– Sa novim stolovima sada će plaćati 2 KM dnevno, to će koštati oko 60 KM mjesečno. Ta sredstva koja im ostanu mogu usmjeriti u ove doprinose koje su sada obavezni da plaćaju – ističe Terović.

Dodaje da će uprava ovog preduzeća nastaviti sa sličnim projektom i na drugim pijacama.

– U planu je modernizacija i ostalih pijaca koje bi trebale dobiti nove boksove i stolove – zaključio je Terović.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net