Recent Posts

NIKADA TE NEĆEMO ZABORAVITI

NIKADA TE NEĆEMO ZABORAVITI

Košarkaši kadetskog tima KK Pazar trijumfalno su prošetali Raško-kosovsko-metohijskom kadetskom ligom ostvarivši, u dvanest prvenstvenih kola, čak 11 pobjeda pri tom izgubivši samo jednu utakmicu i to službenim rezultatom 20:0 protiv kosovsko mitrovačkog Poletarca najvjerovatnije zato što nisu otputovali na tu utakmicu.Inače u prvom dijelu sezone isti taj Poletarac je u Novom Pazaru doživeo havariju izgubivši rezultatom 78:34.

No, vratimo se utakmici poslednjeg kola ove lige, koja je bila bez rezultatskog značaja, u kojoj su izabranici Samira Hačkovića i Nenada Slavkovića dočekali iznenadjujuće dobru ekipu KK Tutin. Bila je ovo utakmica više od utakmice, igra više od igre, bio je ovo svojevrsni sportski ali i ljudski i humani dogadjaj zbog kojeg Košarkaškom Klubu Pazar, njegovim košarkašima i ljudima koji vode ovaj klub moramo reći, Svaka vam čast !

Ovu utakmicu kao i kompletnu sezonu, u kojoj su bili suvereni , košarkaški klub Pazar posvjetio je preminulom, svom košarkašu, petnestogodišnjem Tariku Zećoviću koji je prošle godine, jedne noći u decembru, zaspao i više nije se probudio.

I prije nego što je uručen pehar najboljoj ekipi i šampionima lige, košarkaši Pazara su savladali odličnu ekipu Tutina rezultatom 69:57 i tako ovjerili svoju sjajnu sezonu pri tom poslednjih nekoliko minuta odigravši meč u jednobraznim majicama na kojima je pozadi bio broj 1 a na majici spreda pisalo je ime Tarika Zećovića.

Utakmici koja je svakako imala mnogo veći značaj od prvenstvenog meča prisustvovali su i roditelji rahmetli Tarika Zećovića kojima je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručio plaketu posvijećenu njihovom sinu na kojoj je pisalo:

– Uvijek ćeš biti tu uz nas i nikada te nećemo zaboraviti! Sigurno da sve to ne može umanjiti bol roditelja koji su izgubili sina ali ih sigurno čini ponosnim da je njihovo dijete služilo za primjer, da je bio voljen i poštovan, da je uspio sa samo petnest godina da skrene pažnju na sebe i da služi na ponos svojih roditelja. Na žalost, te kobne decembarske noći sve je bilo normalno, nije se ni našta žalio, sve je bilo uobičajeno…ali ga je jutro odnijelo. Normalni san se pretvorio u vječni. Bila je to tuga za cjeli grad.

I dok su ovi sjajni momci, koji su kompletno prvenstvo odigrali dominantno, svaku utakmicu posvjećujući svojem bratu koji ih je prerano napustio, podizali šampionski pehar i klicali Tarikovo ime i nije bilo toga ko je bio u Sali Osnovne škole „Ćamil Sijarić“ , gdje je odigrana utakmica, da mu nije suza zatitrala u oku.

Gledao sam njegove roditelje kojima su i suze presahle i pitao se kakvo srce mora imati čovjek da preživi sve to. U neku ruku sam im se i divio zbog snage da se uopšte pojave. Jer sve je ovo previše bolno za njih. A bili su zahvalni svima od Tarikovih drugova do uprave kluba i svih ljudi koji su došli da i na ovaj način učestvuju u njihovoj boli i pokažu im da Tarik nikada neće biti zaboravljen.

Bilo je nekako veličanstveno i potresno, toliko emocije, toliko bola i ponosa, toliko ljudskoga u svemu što se desilo.I neću završiti ovaj tekst, napisaću samo ono što su ovi sjajni momci napisali na svojim majicama i na plaketi posthumno posvijećenoj Tariku Zećoviću: – Uvijek ćeš biti tu uz nas i nikada te nećemo zaboraviti!

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

 

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net