Recent Posts

MOSKVA Putin: Odobrio sam obaranje aviona sa 110 putnika

MOSKVA Putin: Odobrio sam obaranje aviona sa 110 putnika

Ruski predsjednik Vladimir Putin potvrdio je da je 2014. godine odobrio obaranje putničkog aviona koji je, kako mu je rečeno, nosio bombu, a meta mu je bila ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara (ZOI) u Sočiju…

MOSKVA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Svijet- Magazin” 12. 03. 2018. 07: 52…MOSKVA Putin: Odobrio sam obaranje aviona sa 110 putnika

Vladimir Putin: SAMO sam rekao da dijeluju u skladu sa planom…

U dvočasovnom dokumentarnom filmu “Putin”, koji je emitovan, ruski predsjednik pojašnjava u razgovoru sa novinarom Andrejom Kondrašovim da su mu bezbjednosni službenici 7. februara 2014. godine, uoči ceremonije otvaranja ZIO, telefonom javili da je otet avion na letu iz Ukrajine ka Istanbulu i da otmičari zahtevaju da slete u Soči.

Kondrašov navodi da su piloti turske avio- kompanije “Pegasus” prijavili da jedan od putnika posjeduje bombu i da zahtjeva da letelica promijeni kurs ka Sočiju.

Prema njegovim riječima, u avionu je bilo 110 putnika, dok je na stadionu u Sočiju ceremoniji otvaranja ZOI prisustvovalo više od 40.000 ljudi.

Putin je zatražio savjet od bezbjednosnih zvaničnika, koji su mu rekli da je prema vanrednim procedurama u sličnim situacijama predviđeno obaranje aviona.

– Rekao sam da deluju u skladu sa planom- rekao je Putin, dodajući da je neposredno poslije toga došao na stadion u društvu sa zvaničnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Nekoliko minuta kasnije Putin je dobio novi telefonski poziv u kojem je obavešten da je u pitanju lažna uzbuna, da je putnik bio pijan i da je avion nastavio let ka Turskoj…

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je da su tačni navodi izneseni u ovom dokumentarnom filmu…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net