Recent Posts

KVALITETOM PROTIV SVIH NEPOGODA

KVALITETOM PROTIV SVIH NEPOGODA

Rukometaši Novog Pazara su, teže nego što se očekivalo, savladali u dvorani Pendik ekipu Topličanina iz Prokuplja. Postoji nekoliko razloga za to: prije svega imperativ pobjede jesenjeg prvaka koji je najozbiljnije najavio borbu za plasman u Super ligu, prilika koja se u Novom Pazaru čeka pet decenija, uloga favorita u utakmici, grč da je svaka naredna utakmica kvalifikaciona i da rukometaši Novog Pazara nemaju prava na kiks, nedostatak vremena da se uigraju novi igrači ali tu postoje i neki drugi, rekli bi smo, spoljni faktori a koji direktno utiču na dešavanja na parkletu kao što je recimo tendenciozno sudjenja, neke mutne i prljave radnje koje se rade od strane najvećih takmaca Novom Pazarzu u borbi za titulu i plasman u rukometnu elitu naše zemlje i još ponešto.

Tek Topličanin u prvom poluvremenu odličan. Na drugoj strani neshvatljivo mnogo grešaka domaćih rukometaša koje su izgleda, svojim sudjenjem, uspjeli da poremete arbitri na ovoj utakmici koji su se ponašali kao da se utakmica igra u sred Prikuplja. Rukometaši Topličanina se bore na život i smrt, kao da od ishoda ove utakmice ne znači njihov plasman ili opstanak, ili titula, nego život. A uz obilatu pomoć arbitarskog para Kolak (Kg) i posebno jagodinca Miloševića izgledali su kao strašni sud i teško premostiva prepreka.

Poslije mnogo uzbudjenja i smjenjivanja u vodstvu na poluvrijeme se otišlo rezultatom 14:13 za domaći tim koji je na početku drugog poluvremena startovao sa igračem manje uz posed lopte Toipličanina. I onda su naravno stvari počele da dolaze na svoje.

Nemojte da mislite da su arbitri manje griješili na štetu Novog Pazara ali je počela da daje rezultata ipak velika razlika u kvalitetu u korist domaćeg tima a i žestoko se boreći u prvom poluvremenu i namećući sebi strašan tempo kao da su se gosti zamorili. Pogodak Garija Medjedovića, koji je jedan odbitak od stative, požrtvovano, šraubom u pirueti zabio golmanu Lukiću iza ledja podigao je publiku na noge i značio je put ka sigurnoj pobjedi.I nakon što su se konačno odlijepili od onog jednog gola razlike domaći su rukometaši u jednom trenutku vodili sa čak sedam golova prednosti. Na kraju je na semaforu stajalo 27:23 za rukometaše Novog Pazara.

Velika pobjeda i još jedan veliki korak je napravljen ka Super ligi od koje Novi Pazar djeli još osam utakmica. U rukometno prvenstvu slijedi pauza a za 14 dana na parketu dvorane Pendik stiže najneugodniji protivnik, pored Vranja, ekipa RK Bela Palanka, trećeplasirana na tabeli. Još jedno veliko iskušenje za rukometaše Novog Pazara koji su u do sada 14 odigranih kola jedina neporažena ekipa sa skorom od 12 pobjeda i 2 nerješena rezultata.

Sada je potrebna pomoć svih da Novi Pazar, koji je tako blizu plasmana u Super ligu, ostvari cilj i san dug pet decenija. Ko je samo i predpostaviti mogao da će Uprava, na čelu sa Huseinom Memićem, koja je praktično preuzela klub u trenutku kada mu je pretila opasnost od gašenja i brisanja iz registra sportskih klubova Novog Pazara, za samo godinu i po dana učiniti toliko da imamo slatka ali realna razmišljanja o istorijskom plasmanu u Super ligu Srbije.

Imamo odličan tim sastavljen od izuzetnih rukometanih majstora i vjerujemo da će ih, u dvonedjeljnjoj pauzi koja slijedi trener Stanojević uigrati i dovesti do nivoa da postanu razorna mašinerija koja će nastaviti da ruši sve pred sobom do ostvarenja konačnog cilja – plasmana u Super ligu Srebije.

– Ostalo je još velikih osam koraka do ostvarenja sna dugog pedeset godina. No, mi ćemo da idemo korak po korak. Sljedeći je meč za dvije nedjelje protiv velikog rivala Bele Palanke na našem parketu. Očekujemo i nadamo se punim tribinama dvorane Pendik jer nam je želja da nas podrži što veći broj naših sugradjana koji vole sport i rukomet posebno i želimo da svi zajedno ispišemo najljepšu stranicu istorije novopazarskog rukometa- rekao je sportski direktor RK Novi Pazar Samir Župljanin.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je povratnik u redove RK Novi Pazara, pivotmen, Gari Medjedović i poslije ove njegove partije jasno je zašto je jedan ovakav igrač sa toliko harizme i neočekivanih i vratolomnih poteza potreban Novom Pazaru.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net