Recent Posts

Nabacite naočare: Danas sunčano i toplo do 19 C

Nabacite naočare: Danas sunčano i toplo do 19 C

U regionu Balkana će danas biti sunčano i toplo, u jutarnim satima moguća je kratkotrajna magla u kotlinama i duž rečnih tokova, saopštio je BiHAMK i Federalni hidrometeorološki zavod…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja- Zabava- Magazin” 10. 03. 2018. 00: 52… Nabacite naočare: Danas sunčano i toplo do 19 C

Jutarnja temperatura biće od nule do sedam, najviša dnevna znatno iznad prosečnih vrednosti, od 14 do 19 stepeni C.

U planinskim predjelima do 1.300 metara visine, a od subote i na višim planinama, očekuje se intenzivno otapanje snijega.

U Sarajevu će biti sunčano i toplo sa slabim uglavnom južnim vjetrom. Jutarnja temperatura će biti oko sedam, najviša dnevna oko 18 stepeni C.

Biometeorološke prilike pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Oprez se savjetuje srčanim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja i nesanica.

Za dane vikenda preovladavat će suho i djelimično sunčano vrijeme sa maksimalnim temperaturama zraka između 12 i 18 stepeni Celzijusa…

Drugog dana vikenda u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne ili u večernjim satima. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od sedam do 11, a dnevne od 14 do 20 stepeni. Prema trenutnim sinoptičkim kartama, u BiH se naredne sedmice očekuje nestabilno vrijeme sa kišom i snijegom.

Kiša se prognozira početkom sedmice, a snijeg je moguć pred kraj sedmice u Krajini i centralnoj Bosni.

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno. Kiša se očekuje u Hercegovini, na zapadu, jugozapadu i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od pet do 11, na jugu od deset do 14, a dnevne od deset do 16, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 18 stepeni Celzijusa.

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana ili u večernjim satima prestanak padavina. Jutarnje temperature od dva do osam, na jugu od šest do deset, a dnevne od deset do 16 stepeni Celzijusa. I u srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Poslije podne bez padavina u Krajini i Posavini. Jutarnje temperature od dva do osam, na jugu od šest do deset, a dnevne od devet do 15 stepeni.

Temperature zraka bit će u laganom padu a prognozirane minimalne temperature zraka od 16. marta spuštat će se ispod 1 stepen C.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net