Recent Posts

ANKARA: Erdogan prisustvovao skupu povodom Međunarodnog dana žena

ANKARA: Erdogan prisustvovao skupu povodom Međunarodnog dana žena

Erdogan: Čovjek i žena u vjeri i civilizaciji dva dijela jedne cjeline… Erdogan je danas prisustvovao skupu kojeg je u sportskoj dvorani u Ankari povodom Međunarodnog dana žena organizirao sindikat Hak-Is, a prethodno se obratio hiljadama građana koji su se okupili kako bi ga pozdravili ispred dvorane…

ANKARA: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Kultura- Svijet- Magazin” 08. 03. 2018. 12: 42… ANKARA: Erdogan prisustvovao skupu povodom Međunarodnog dana žena

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je kako su turske snage u nastavku operacije “Maslinova grana“ u sirijskoj regiji Afrin danas neutralizirali najmanje 20 terorista, čime je broj ukupno neutraliziranih terorista od početka operacije povećan na 2.960.

Erdogan je danas prisustvovao skupu kojeg je u sportskoj dvorani u Ankari povodom Međunarodnog dana žena organizirao sindikat Hak-Is, a prethodno se obratio hiljadama građana koji su se okupili kako bi ga pozdravili ispred dvorane.

“Vi ste razlog našeg postojanja i graditelji naše budućnosti“, poručio je Erdogan i dodao da su čovjek i žena u vjeri i civilizaciji dva dijela jedne cjeline.

Turski predsjednik Erdogan također je podsjetio da je naredna godina veoma važna izborna godina u kojoj će iz te zemlje muškarci i žene svijetu zajedno poslati snažnu poruku.

Ukazujući na važnost jedinstva i bratstva u Turskoj, Erdogan je kazao da je operacija “Maslinova grana“ pokazatelj koliko velike stvari se mogu postići ako postoje ti faktori u društvu.

Naglasivši da turski narod nije okupator, već humanist, Erdogan je kazao kako su Turci pripadnici religije milosrđa i dobrote u kojoj nema mjesta zlu.

“Mi smo uvijek na strani potlačenih i obespravljenih, baš kao što su to bili i naši preci. Zar se od potomaka predaka koji su slali vojsku da spasi jednoč čovjeka na Indijskom okeanu može očekivati da čine zlo. Mi idemo da spasimo ugrožene ljude u zemlju u kojoj je na čelu zločinac Assad koji provodi državni teror. Uz Božiju pomoć, i njegov kraj će uskoro doći. Mi smo zaduženi da se borimo, a pobjeda pripada Bogu“, poručio je Edrogan.

Podsjetivši da šehidima pripada najviši stepen uz Božije poslanike, Erdogan je kazao kako njihova krv neće biti uzalud proljevena.

Erdogan je također istakao da je Turska danas jaka i stabilna i da će se oduprijeti svim pokušajima destabilizacije.

“Nastavljamo svoj put sigurnim koracima. Čuvajte jedinstvo i zajedništvo i plodovi će biti bogati. Najvažnije je da poštujemo naše majke. Znam dobro šta je majčina ljubav, zato večeras nemojte zaboraviti da poljubite stope svojih majki kad se vratite kućama“, poručio je Erdogan.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net