Recent Posts

Vučić proglasio pobjedu liste SNS-a na lokalnim izborima u Beogradu

Vučić proglasio pobjedu liste SNS-a na lokalnim izborima u Beogradu

KASNO NAVEČER Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić proglasio je večeras pobjedu liste SNS-a na lokalnim izborima u Beogradu, Sevojnu, Boru i Aranđelovcu…

BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Ekonomija- Tehnplogija- Region- Magazin” 05. 03. 2018. 07: 53…Vučić proglasio pobjedu liste SNS-a na lokalnim izborima u Beogradu

Obraćajući se u izbornom štabu, Vučić je rekao da je lista SNS, na osnovu obrađenog 85 posto materijala, osvojila više od 45 posto glasova na lokalnim izborima u Beogradu i da ima apsolutnu većinu u gradskom parlamentu.

On je istakao da je ovo najbolji rezultat koji je SNS ostvario u Beogradu, odnosno da je osvojio više glasova nego na predsjedničkim izborima zajedno sa koalicionim partnerom SPS-om.

Vučić se zahvalio Beograđanima koji su, kako je rekao, pokazali da više poštuju rezultate rada od mržnje.

On je naveo da je lista SNS- a u Sevojnu osvojila 62,02 posto glasova, u Boru 60,03, a u Aranđelovcu 59 posto glasova.

– Danas je bio dobar dan u kojem se pokazalo se demokrasto lice Srbije. Građani su na miran i demokratski način birali svoje predstavnike, rekao je Vučić, prenose beogradski mediji.

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je noćas da je lista “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” na beogradskim izborima osvojila više od 45 posto glasova i ocjenio da je rezultat na izborima za Skupštinu Beograda najbolji izborni rezultat koji je ta stranka do sada ostvarila u Beogradu, javlja Anadolu Agency

“Mislim da SNS bez partnera ima apsolutnu većinu u parlamentu”, rekao je Vučić.

On je dodao da je glasanje proteklo sa najmanje incidenata i da se prigovori Gradskoj izbornoj komisiji mogu nabrojati “na prste jedne ruke”.

Vučić je rekao da SNS i Socijalistička partija Srbijena izborima u Beogradu imaju više nego što su zajedno osvojili na predsjedničkim izborima.

Prema prvim procjenama, SNS će u Skupštini Beograda imati 65 od 110 odborničkih mjesta.

Prema podacima agencije Ipsos na uzorku od 50 posto, lista “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd” osvojila je 45,1 posto glasova na izborima za Skupštinu Beograda.

Prema tim podacima, druga je lista “Dragan Đilas – Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju” sa 18,5 posto, a treća lista oko predsjednika općine Novi Beograd Aleksandra Šapića sa 8,9 posto.

Samo su još liste Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije prešle cenzus sa šest posto.

Prvi preliminarni rezultati koje će objaviti Gradska izborna komisija očekuju se kasno večeras.

Na izborima u Beogradu pravo glasa imalo je oko 1,6 miliona birača.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net