Recent Posts

SARAJEVO: Iznenada preminuo dr. Nedžad Nakaš u 45. godini

SARAJEVO: Iznenada preminuo dr. Nedžad Nakaš  u 45. godini

U Sarajevu je preminuo dr. Nedžad Nakaš, šef Klinike za ginekologiju Kliničkog centra Univerziteta…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Magazin” 04. 03. 2018. 11: 43… SARAJEVO: Iznenada preminuo dr. Nedžad Nakaš u 45. godini

U Sarajevu je u 45. godini života preminuo doktor Nedžad Nakaš, šef Klinike za ginekologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Vijest o njegovoj iznenadnoj smrti, osim porodice i prijatelja, jako je potresla njegove kolege i pacijente.  Nakaš je 2016. godine prešao da radi na KCUS iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Vijest o Nakaševoj iznenadnoj smrti za medije je potvrđena i u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

– Ovo je veliki gubitak. Bio je vrijedan doktor, dobar čovjek, dobar ginekolog… – kratko su komentirale njegove kolege na vijest o smrti.

Vijest o iznenadnoj smrti potresla je mnoge, a njegov kolega doktor Dragan Stevanović na Facebooku je napisao da je umro je vrsni doktor medicine, još bolji ginekolog, dobri čovjek i njegov ratni drug Nedžad Nakaš.

“Pamtim ga kao poletarca,tek završenog srednjoškolca kako je pod budnim okom rahmetli Avde došao u jedinicu kojom sam komandovao. Mlad, vrijedan, ambiciozan, veseljak, a odgovoran. Od svog oca naslijedio je velike vrline koje sam uvijek cijenio, dobrotu, pa ponovo dobrotu, pristupačnost, posvećenost pacijentu i stalnu težnju za usavršavanjem bez robovanja šablonima. Nismo se uvijek slagali, ali volio sam ga beskrajno zbog tih njegovih vrlina. Nadam se da je otišao na neko mirno mjesto bez stresa kojem smo svaki dan izloženi i da je tamo sa svojim najmilijim. Nadam se da ću nekad zaslužiti da i tamo negdje budem u njihovom društvu. Neka mu je hvala i dugo ću ga pamtiti po dobroti. Porodici želim da dostojanstveno podnese svoju neizmjernu bol. Mi koji smo ga voljeli uvijek ćemo biti uz vas”, napisao je doktor Dragan Stevanović.

Nakaš je 2016. godine prešao da radi na KCUS iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net