Recent Posts

POBJEDA KOJA OHRABRUJE

POBJEDA KOJA OHRABRUJE- FK Novi Pazar posljednja provjera pred nastavak prvenstva

U pravom prvenstvenom duelu, fudbaleri Novog Pazaru su danas na terenu sa vještačkom travom sportsko-rekreacionog centra u Šutenovcu pred oko 500 gledalaca , rezultatom 1:0 savladali ekipu Temnića 1924 iz Varvarina u generalnoj provjeri pred početak proljećnog dijela prvenstva u Prvoj ligi Srbije.

Gol odluke je u 38. minutu utakmice postigao Admir Kecap nakon odlične akcije navalnog reda Novog Pazara kada je iskusni golgeter iskoristio odličnu asistenicju Djordjevića i zatresao mrežu gostiju.Ono što je još važnije, plenila je lakoća kojom su igrali fudbaleri Novog Pazara koji su stvorili još nekoliko izglednih prilika tokom meča ali je na kraju ostalo 1:0 za Novi Pazar.

U duelu sa direktnim takmacem i rivalom u borbi za opstanak ekipom Temnića koja se u zimskom prijelaznom roku pojačala sa nekolicinom novih fudbalera ljubitelji fudbala okupljeni na improvizovanoj tribini stadiona u Šutenovcu vidjeli su dosta dobrog fudbala i vjerujem uživali u ovom meču.Iako je rezultat u drugom planu ipak raduje i ohrabruje ova pobjeda Novog Pazara i daje nadu da, bez obzira na sve probleme koje je imao i koje ima klub, možemo da se nadamo najboljem a to je da Novi Pazar ostane u ligi.

Proljećni dio prvenstva počinje 10. marta a fudbaleri Novog Pazara se na startu u Gornjem Milanovcu sastaju sa jednim od najvećih pretendenata za plasman u Super ligu, jesenjim viceprvakom, ekipom Metalca.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik, Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net