Recent Posts

NOVOPAZARSKI EKSPRES OTKAČIO LOKOMOTIVU

NOVOPAZARSKI EKSPRES OTKAČIO LOKOMOTIVU

Rukometaše Novog Pazara nakon pobjede u Surdulici protiv Lokomotive iz Lapova još samo devet koraka dijeli od najvećeg i istorijskog uspjeha ulaska u Super ligu Srbije.

Lider na tabeli Super B lige je na gostovanju, u utakmici 13. kola, igrao sigurno, lako kontrolisao igru i bez obzira na izvjesne loše namjere arbitara na ovoj utakmici ( čak 18 minuta isključenja za Novi Pazar i u dva puta sa dvojicom igrača manje na parketu) pokazao da je mnogo, ali baš mnogo kvalitetnija ekipa od Lokomotive koja, iako pojačana sa četiri nova igrača,ulazi u period žestoke borbe za opstanak.

U prvih trideset minuta rukometaši Novog Pazara su bili ti koji su diktirali tempo utakmice i od prvog minuta poveli da bi prvi dio igre rješili u svoju korist rezultatom 12:7. Već tada je bilo jasno da Lapovčanima trebaju zubi od čelika i krila labudova ukoliko žele ostvariti pozitivan rezultat.

Kako ova liga nije bajka tako ni Lokomotiva nije mogla daleko te se zaglavila kao i voz Crvene Zvezde na lajkovačkoj pruzi u finalu odbojkaškog Kupa Srbije. Nije vredio ni bonus u motivaciji Lapovčanima koji se zove igra protiv Novopazaraca, ni inat, ni huja, ni sudije…kad si bolji – bolji si!.

Nešto su ipak pokušali rukometaši Lokomotive u nastavku igre, bili čvršći i odlučniji, uspjeli da barem taj dio utakmice odigraju ravnopravno. Valja napomenuti da je Irfan Ćosović sprečio moguću dramatičnu završnicu sa dva odbranjena sedmerca. Ispostavilo se da je pet golova razlike sa poluvremena bilo nedostižno.

Na kraju 24:19 za ekipu Novog Pazara čime su i dalje na čelu rukometnog karavana Super B lige sa 24 osvojena boda, bodom više od drugoplasiranog Vranja.Valja napomenuti da je RK Novi Pazar jedina neporažena ekipa u trinest do sada odigranih kola ostvarivši 11 pobjeda i dva nerješena rezultata.

Iako je prilično nezahvalno izdvojiti bilo koga kada je ekipa Novog Pazara u pitanju napravićemo presedan barem što se ove utakmice tiče. Pojačanje Novog Pazara, krilni igrač Boris Radivojević, koji se rukometašima Novog Pazara priključio poslednjeg dana prijelaznog roka, proglašen je igračem ove utakmice. Iako još uvijek nedovoljno opravljen nakon jake prehlade, ovaj mladić je letio po terenu, borio se kao lav u želji da tako izrazi zahvalnost ljudima iz Uprave RK Novi Pazar na sjajnom prijemu i pažnji koju su mu posvetili. Postigao je šest golova , koliko je i obećao da će biti njegov prosjek po utakmici, ali više od toga pljenila je njegova borbenost i želja da plavi ostvare pobjedu i primaknu se za još korak svom cilju.

U narednom kolu, u dvorani Pendik, rukometaši Novog Pazara dočekuju ekipu Topličanina i vjerujemo da će nakon te utakmice biti još bliže svom cilju. Dakle, podržimo naše rukometaše jer imamo sjajan tim koji se nalazi na nekoliko koraka od istorijskog uspjeha.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik, Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net