Recent Posts

ANKARA: U Afrin će se vratiti oko 350.000 izbjeglica koje je zbrinula Turska

ANKARA: U Afrin će se vratiti oko 350.000 izbjeglica koje je zbrinula Turska

Premijer Republike Turske Binali Yildirim izjavio je kako će se oko 350.000 sirijskih izbjeglica iz Turske vratiti njihovim kućama u sirijsku pograničnu regiju Afrin…

ANKARA- AFRIN: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Globus-Ekonomija- Magazin” 26. 02. 2018. 06: 13… ANKARA: U Afrin će se vratiti oko 350.000 izbjeglica koje je zbrinula Turska

Premijer Republike Turske Binali Yildirim izjavio je kako će se oko 350.000 sirijskih izbjeglica iz Turske vratiti njihovim kućama u sirijsku pograničnu regiju Afrin.

Ovo ljeto će biti vrelo za teroriste, ali isto tako i za one koji im pružaju podršku. Najprije ćemo neutralizirati teroriste u Manbiju, a nakon toga bez stajanja nastavljamo našim putem sve dok istok Eufrata ne bude u potpunosti siguran za nas i našu siri

“Operacijom Maslinova grana turske snage ne čine samo veliku stvar za zaštitu vlastitog integriteta, već mnogo doprinose i u eliminaciji nestabilnosti u Siriji. Nakon što neutraliziramo teroriste, u Afrin će se vratiti oko 350.000 izbjeglica koje sada zbrinjavamo u Turskoj“, poručio je Yildirim tokom obraćanja na svečanom poniranju podmornice u komandi turske mornarice u provinciji Kocaeli.

Turske oružane snage i Slobodna vojska Sirije od 20. januara provode operaciju “Maslinova grana“ s ciljem neutralizacije terorista PKK/KCK/PYD-YPG i ISIS.

Od početka operacije “Maslinova grana“ od terorista je oslobođeno više od 100 strateških tačaka i neutraliziran najmanje 2.021 terorist.

Turski premijer Yildirim danas je upozorio da niko ne bi trebao potcjenjivati Tursku i izazivati tenzije u Egejskom ili Sredozemnom moru.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net