Recent Posts

ŠTA ŽELITE: Istopiti masti ili izgradite mišiće u čemu je prava caka

ŠTA ŽELITE: Istopiti masti ili izgradite mišiće u čemu je prava caka

“Jedite više povrća” jedan je od savjeta koji ćete čuti od svakog trenera, dijetetičara, doktora, roditelja, koji ima osnovna znanja o zdravoj hrani. Ali šta je najvažnija stvar u ishrani kada želimo da smršamo ili dobijemo mišićnu masu???

ISTANBUL: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Recepti- Evropa- Magazin” 25. 02. 2018. 00: 03… ŠTA ŽELITE: Istopiti masti ili izgradite mišiće u čemu je prava caka

Jedite dosta sviježeg povrća tokom svakog obroka…
Lični trener Austin Lopez ističe da postoji jedna stvar koja ima veoma važnu ulogu u našem zdravlju. Riječ je o mikronutrijentima…
Mikronutrijenti je zajednički naziv za vitamin i minerale. Drugim riječima, najvažnija stvar koja treba da bude zastupljena u vašem ishranu je cjelovita, prirodna hrana koja može da nahrani i obnovi tjelo na različite načine: energetski i mentalno, da ubrzava metabolizam, podiže raspoloženje, nahrani mišiće, utiče na rad digestivnih organa, podiže imunitet i slično.
 
Oni su od vitalnog značaja za razvoj, prevenciju bolesti i blagostanje. Mikronutrijenti su zaista osnova čitavog koncepta na kome se bazira koncept “hrana je medicina”.
 
Austin je kazao za “Popšugar” da često viđa kako klijenti isprobavaju nove dijete (keto, dijeta eliminacija, povremeni post) kada izbacuju iz svoje ishrane dosta namirnica, te time ograničavaju unos dobrih materija koje su potrebne njihovom tijelu da bi bili zdravi.
 
On za to ima dobar savjet…
 
– Povećajte unos povrća tokom svakog obroka. Ako želite da izbacite masti iz organizma ili želite da izgradite mišiće, potrebni su vam mikronutrijenti.
 
Na kraju, lični trener ističe da je najbolje da jedete različitu vrstu povrća.
 
– Isprobavajte nešto novo, napravite dugu od boja povrća na tanjiru- predlaže…
http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net