Recent Posts

Prognoza vremena: Bolje da je ne znate, stižu opaki minusi, pripremite se

Prognoza vremena: Bolje da je ne znate, stižu opaki minusi, pripremite se

I dalje biti vjetrovito, povremeno uz snijeg, u nedjelju i ponedjeljak čak i u Hercegovini. Pripremimo se na iznimno hladno vrijeme, s ledenim danima, rijetko kada zabilježenim krajem februara

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja- Magazin” 25. 02. 2018. 11: 03…Prognoza vremena: Bolje da je ne znate, stižu opaki minusi, pripremite se

Stižu opaki minusi, pripremite se…Od nedjelje – vjetrovito, hladnije, nove padavine…

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako navode meteorolozi, predstojećeg vikenda očekuje nas velika promjena vremena u Bosni i Hercegovini.

Naime, u nedelju se očekuje prodor hladne zračne mase sa sjevera kontinenta, koja će usloviti hladno i nestabilno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

U nedjelju kao i početkom sljedeće sedmice jutarnje prognozirane temperature zraka kretat će se od -17 °C do -10 °C, a u Hercegovini do -5 °C.

Početkom sljedećeg mjeseca zadržat će se i dalje hladno vrijeme. Najniže temeperature imat će vrijednosti od -8 °C do -2 °C, saopćeno je.

Najniža jutarnja temperatura zraka između minus 10 i 15° C Za ponedjeljak i utorak FHMZ je izdao upozorenja zbog hladnog talasa, zasad su na snazi ‘umjerena’ i ‘velika’ opasnost, ali nije isključeno da s dodatnim padom temperatura za srijedu i četvrtak ponegdje bude proglašena i maksimalna ‘vrlo velika’ opasnost.

Iako već danas u naše krajeve pritječe hladniji zrak s istoka, to će se posebice osjetiti večeras i noćas kada će temperature u unutrašnjosti pasti na oko -5°C, u gorju i prema -10°C, a sve će to biti praćeno umjerenim i jakim sjeveroistočnim vjetrom zbog čega će osjet niske temperature biti još izraženiji.

Tokom nedjelje u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom do utorka povremeno sa slabim snijegom, osobito u gorju i na istoku, gdje u ponedjeljak snijeg može biti i jači. Bit će osjetno hladnije, uz  dnevnu temperaturu nerijetko nižu od -5 °C, a jutarnja i od -10 °C, pri čemu će još puhati umjeren do jak sjeveroistočni vjetar.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net