Recent Posts

BEOGRAD: Dana Maar se porodila i Srbija dobila novog princa

BEOGRAD: Dana Maar se porodila i Srbija dobila novog princa

Princeza Danica Karađorđević na svet donela dečaka, zvonila sva zvona po Beogradu…Ovo je prvo rođenje muškog dijeteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Kraljevsko Visočanstvo Princ Tomislav rodio u Beogradu…

BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Recepti- Zanimljivosti- Zabava- Magazin” 25. 02. 2018. 14: 53… BEOGRAD: Dana Maar se porodila i Srbija dobila novog princa

Princeza Danica Karađorđević, supruga princa Filipa, porodila se danas i dobila sina. U čast rođenja dječaka danas prije podne se oglasilo 49 zvona u Beogradu.

Iz službe za odnose sa javnošću porodice Karađorđević saopšteno je da je blagoslov za oglašavanje zvona dao patrijarh srpski Irinej.

Ovo je prvo dijete princa Filipa i princeze Danice, koji su se vijenčali prošle jeseni. Ime bebe još uvijek nije objavljeno.

Filip, drugorođeni sin princa Aleksandra Drugog Karađorđevića i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance, rođen je u Ferfaksu u Virdžiniji, SAD, 15. januara 1982. Živeo je u Virdžiniji do 1984. godine, a poslije toga je prešao u London, gdje se školovao.

On je brat blizanac princa Aleksandra i drugi u liniji nasleđivanja srpskog prestola, posijle princa naslednika Petra. Unuk je kralja Petra Drugog i kraljice Aleksandre. Diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odsjeku za društvene nauke, a završio je i Školu za hotelijerstvo (EHL) u Švajcarskoj.Trenutno radi sa renomiranim globalnim menadžerom za upravljanje aktivima u Londonu.

Ljubitelj je surfinga, snoubordinga, fudbala i vežbanja, a interesuju ga slikarstvo, finansijska tržišta, muzika i meteorologija, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Njegova izabranica, Danica, ćerka je našeg poznatog slikara Milana Marinkovića- Cileta i Bebe Marinković. Rođena je 1986. godine u Beogradu, a u Parizu živi od 1992. godine. Danica je, takođe, slikarka, a u umjetničkim krugovima poznata je pod pseudonimom Dana Maar.

Danica i Filip su se venčali u oktobru u Sabornoj crkvi u Beogradu, a to je bilo i prvo kraljevsko vjenčanje u ovom hramu poslije 1922. godine.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net