Recent Posts

SARAJEVO Dario Lozančić, priznao da je zalijepio mrtvačku glavu na Ambasadi Srbije

SARAJEVO Dario Lozančić, priznao da je zalijepio mrtvačku glavu na Ambasadi Srbije

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu prošle sedmice je zalijepljen plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava…

SARAJEVO- BEOGRAD: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 23. 02. 2018. 06: 33…SARAJEVO Dario Lozančić, priznao da je zalijepio mrtvačku glavu na Ambasadi Srbije

Jedna osoba priznala je da je zalijepila plakat na zgradu Ambasade Srbije u Sarajevu, potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja događaja od 14. februara, policijski službenici MUP-a KS su identifikovali i obavili razgovor sa jednom osobom, koja je priznala da je zalijepila PVC foliju na metalnu ogradu Ambasade Republike Srbije u Sarajevu”, potvrđeno je za N1 iz MUP-a KS.

Kako je saopšteno, muškarac je u prostorijama MUP-a KS izjavio da ima zdravstvene probleme, te je policiji predočio ljekarsku dokumentaciju, a sav materijal je dostavljen Tužilaštvu BiH. Navodno se radi o Dariju  Lozančiću.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu prošle sedmice je zalijepljen plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava, ispod koje, je pisalo “Četnici kostobacani”.

Ovaj čin izazvao je mnoštvo reakcija u BiH, ali i Srbiji…

Ovu informaciju je za MEDIJE potvrdila Suvada Kuldija, portparolka MUP-a KS-a, kazavši kako je muškarac u prostorijama MUP-a prizno da je zalijepio PVC foliju na ogradu Ambasade te je izjavio da ima zdravstvenih problema.

“Preduzimajući mere i radnje u cilju rasvetljavanja događaja od 14. februara, policijski službenici MUP-a KS su identifikovali i obavili razgovor sa jednom osobom, koja je priznala da je zalepila PVC foliju na metalnu ogradu Ambasade Republike Srbije u Sarajevu”, potvrđeno iz policije Kantona Sarajevo.

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je da je do incidenta došlo juče između 17.30 i 18.00 časova, nakon čega je obaviještena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi vještačenja.

Vukićević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat i za danas u 11.00 časova najavljene demonstracije Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja.

On je istakao da nema nijednog povoda za takve reakcije.

“Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni Ambasada, niti Srbija da bi se tako reagovalo. Razlog može da bude proslava državnog praznika (Sretenje), ocijenio je Vukićević.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net