Recent Posts

ZIMA SE OPET VRATILA: Snijeg, vjetar i kiša smenjivaće se do nedelje

ZIMA SE OPET VRATILA: Snijeg, vjetar i kiša smenjivaće se do nedelje

U naredna 72 sata na području Bosanske Krajine snijeg će stvoriti snežni pokrivač od 30 do 40 centimetara, lokalno i više, a u planinama oko Sarajeva puhaće jak vijetar koji će stvarati snježne nanose…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja- Magazin” 21. 02. 2018. 07: 02-  ZIMA SE OPET VRATILA: Snijeg, vjetar i kiša smenjivaće se do nedelje

Jak vetar do petka će puhaće u podrručju oko rijeka Bosne i Hercegovine, povremeno olujni s najjačim udarima danas i sutra na jugu oko Mostara…

Biće, inače, pretežno oblačno, mjestimicno s kišom i susnježicom, a na sjeveru i istoku BiH, kao i na planinama sa snijegom uz dalje povećanje visine snježnog pokrivaca, naročito u Bosanskoj Krajini, gdje se očekuje od 10 do 20 centimetara novog snijega.

Najniža temperatura od minus 1 do 4 stepena, najviša u toku dana 1 stepen na sjeveru Istočne Bosne i u Bosanskoj Krajini, do 8 stepeni u centralnim i južnim krajevima.

I u Sarajevu oblačno i vjetrovito, povremeno s kišom i snijegom.

Vijetar umjeren i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko nule, u toku dana do četiri stepena C.

Pretežno oblačno biće i učetvrtak, opet s kišom i snijegom povremeno, a na sjeveru i istoku Bosne, kao i na planinama sa snijegom uz dalje povećanje snežnog pokrivača.

U petak u većem dijelu kratkotrajni prestanak padavina, osim u Bosanskoj Krajini.

U području oko samih rijeka i na planinama puhaće umeren i jak istočni i jugoistočni vijetar, na jugu Hercegovine i u Bihaću sa udarima olujne jačine.

U subotu na sjeveru Bosne suho, u ostalim krajevima kiša i snijeg. Vijetar u slabljenju i skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. U nedelju i početkom naredne sedmice jače zahlađenje sa snijegom.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net