Recent Posts

TRNU VAM RUKE: SVE ukazuje na ove bolesti

TRNU VAM RUKE:SVE ukazuje na ove bolesti

Vaše ruke otkrivaju koliko ste zapravo zdravi… Ruke sadrže najosetljivije receptore za dodir koji su preko nerava povezani sa mozgom. Međutim, ukoliko je neki od tih nerava oštećen ili pritisnut, mozak ne može da odgovori na signale koje receptori šalju i tada ruke počinju da trnu…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti-Svijet- Recepti- Magazin” 21. 02. 2018. 00: 02- TRNU VAM RUKE:SVE ukazuje na ove bolesti

Stručnjaci ističu da ako vam često trnu ruke rizikujete dva opasna stanja- problem sa štitnom žlijezdom i moždani udar. Hipotireoza ili nedostatak hormona štitne žlijezde može dovesti do oštećenja nervnog sistema, a kao signal za to često se javlja trnjenje ruku. Ako pored tog simptoma primijetite da dobijate na težini, opada vam kosa ili vam je stalno hladno, što prije se obratite ljekaru.

Ljekari ističu da trnjenje ruku i osjećaj peckanja u rukama može da bude i signal za moždani udar. Drugi simptomi su iskrivljena usta, otežan govor ili nemogućnost jasnog rasuđivanja, vrtoglavica i zamagljen vid. Ako imate ove simptome, odmah potražite pomoć ljekara.

Svaki simptom je posebna priča, svaki od njih najavljuje da se u organizmu dešava nešto čudno, zato ne ignorišite.

Natečene i povećane ruke mogu upozoravati na poremaćaj poznat kao akromegalija. Zahvaćeni mogu biti i stopala, usne, nos i uši ako hipofiza – žlijezda smještena u mozgu – proizvodi previše hormona rasta što može biti posljedica benignog tumora koji je poremetio proizvodnju hormona. Akromegalija obično pogađa srednovječne muškarce i žene, a u slučaju da se tumor ne operira ili se ne piju lijekovi posljedice mogu ponekad biti i smrtonosne.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net