Recent Posts

SARAJEVO: Pretučen novinar Nedžad Latić

SARAJEVO: Pretučen novinar Nedžad Latić

Iz MUP-a KS-a kažu da rade na pronalsku počinioca ovog krivičnog djela… U poslijepodnevnim satima u sarajevskoj općini Novi Grad napadnut je urednik portala “The Bosnia Times” Nedžad Latić.

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 20. 02. 2018. 19: 42-SARAJEVO: Pretučen novinar Nedžad Latić

Povrijeđena je jedna osoba u poslijepodnevnim satima u sarajevskom naselju Otoka u općini Novi Grad, potvrdili su za medije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako su dalje kazali, fizički je napadnut muškarac koji je zadobio povrede, nakon čega je i prevezen na KUM KCUS-a na ukazivanje ljekarske pomoći.

Kako saznajemo radi se o novinaru i uredniku portala The Bosnia Times Nedžadu Latiću. Pojedini mediji javljaju da je napadnut od pripadnika vehabijske zajednice.

Iz MUP-a KS-a su dodali da rade na pronalsku počinioca ovog krivičnog djela. Sam Latić je kratko za medije kazao kako je napadnut na Otoci, gdje i stanuje.

– Bio sam u džamiji i kada sam krenuo kući, primijetio sam da me prati jedna osoba koju sam poznavao odranije iz viđenja, i koja je klanjala u istom safu sa mnom. Radi se o pripadniku vehabijske zajednice. Napao me dok sam prilazio zgradi u kojoj stanujem. Udarao me po glavi, imam povrede oka – kazao je kratko Latić.

Kako javljaju pojedini portala s lica mjesta, Latić se trenutno nalazi na KUM-u, gdje mu se ukazuje pomoć.

– Radi se o Zukorlićevom štabu s kojima sam i ranije imao problema. Prvi se desio u hotelu “Bristol” i tada je to osiguranje riješilo- rekao je Latić, dodajući da je uvjeren kako je razlog napada njegovo pisanje.

Iz Operativnog centra MUP-a KS su potvrdili da je jedna osoba napadnuta, ali nisu precizirali o kome se radi.

 

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net