Recent Posts

Muškarce pod stresom privlače punije dame i žene sa oblinama???

Muškarce pod stresom privlače punije dame i žene sa oblinama???

Muškarce pod stresom privlače punije dame… Istraživanje Fakulteta za psihologiju u Njukaslu je pokazalo da muškarci koji su često pod stresom, vole punije žene…

NJUKASTL, ISTANBUL: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Recepti- Zanimljivosti- Zabava- Evropa-  Magazin” 20. 02. 2018… 00: 03 Muškarce pod stresom privlače punije dame i žene sa oblinama???

Kada se bore sa preokretima i problemima u životu, muškarci će željeti da imaju za šta da se uhvate. Istraživači su otkrili da tokom stresnih vremena, muškarce privlače punije dame. Psiholozi sa univerziteta u Vestminsteru, Londson su ispitivali 80 muškaraca normalne težine, od kojih je polovina prolazila kroz teže intervuje i samim tim se osjećali nelagodno ili pod stresom. Nakon toga su im pokazivali fotografije žena– od mršavih do gojaznih. Nijedan muškarac nije smatrao da je vrlo mršava ili vrlo gojazna žena atraktivna, a  grupa pod “stresom” je izabrala dame sa oblinama. Vodeći autor studije dr Viren Svami tvrdi da kada su socioekonomske ili lične okolnosti teške i nesigurne, muškarci će poželdeti zrelije i oblije fizičke karakteristike.
Istraživači vijeruju da je se to dešava zbog toga što podsvjesno misle da će ove žene biti zrelije i kao ličnost i bolje se izboriti sa krizom. Izgleda da je tijelo znak i fizičke i psihičke zrelosti. Fizička zrelost se povezuje sa sposobnošću da se nosimo sa stresnim situacijama, a to dokazujemo atributima koji odaju snagu, kontrolu i nezavisnost tokom perioda kada su ovakvi kvaliteti potrebni. Drugih 40 muškaraca koji nisu imali stresne testove su suzili krug žena koje smatraju atraktivnim. One su uglavnom bile mršavije. Ispitanici pod stresom, ne samo da su ocijenili punije dame kao “idealan” tip već su imali mnogo veći opseg atraktivnih žena– do vrlo gojaznih.
Ovo znači da nam se ukus mijenja u zavisnosti od okolnosti.  Takođe, poznato je da se u nekim kulturama, kojima nedostaju resursi i blagostanje, vrednuje oblije žensko tijelo, za razliku od društava gdje materijalna dobra uglavnom nisu problem.
Istraživanje iz 2008 koje se bavilo naslovnicama časopisa “Playboy” pokazalo je da su modeli imali širi struk tokom godina krize.

Muškarce pod stresom privlače punije dame… ILI Kakvi muškarci vole punije djevojke???

– Ovakva odluka se dovodi u vezu sa instiktom za preživljavanje. U kriznim trenucima jači pol se više oslanja na punije žene, jer one dijeluju otpornije – objasnio je jedan od članova istraživačkog tima profesor dr Martin Tovi.

Istraživanje je obavljeno tako što su muškarci bili podijeljeni u dvije grupe: jedna grupa je bila na važnoj debati pred mnogobrojnom publikom, gdje im je, iznenada, dat zadatak da u veoma kratkom vremenu podele broj 1.022 sa 13.

Nakon toga, u pauzi, dobili su fotografije raznih žena, i trebalo je da pokažu koje su im najprivlačnije.

Druga grupa je bila publika, koja je opušteno sve to posmatrala, ali su i njima, na kraju, dali da gledaju i biraju najlepše žene na fotografijama.

Rezultat? Svi muškarci koji su bili pod stresom su rekli da ih više privlače punije žene…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net