Recent Posts

FUDBALSKA I FOTO MAGIJA

FUDBALSKA I FOTO MAGIJA

Debi Armina Djerleka u dresu Partizana veliki je fudbalski dogadjaj za nas u Novom Pazaru. Naše dijete, fudbaler sa nešto malo više od sedamnest godina, u dresu velikog kluba i to na otvaranju proljećnog dijela porvenstva Super lige Srbije, odigrao je odlično i nagovjestio kakva magija očekuje u budućnosti ljubitelje pravog fudbala kada je ovaj fudbalski biser u pitanju. Ali i ako je Armin Djerlek glavna uloga u ovoj storiji, ipak ćemo stvari pomjeriti malo.

Voljeti svoj posao je fenomenalna stvar i ponekad to učini da uradite stvari koje su drugima nezamislive pa i nedokučive. Prosto jer vas neka viša sila i iskren nijet izdižu iznad drugih.

Fotoreporteru Senku Župljaninu do utakmice Mladost-Partizan bilo je koliko do devete kisele vode. Medjutim, u dresu Partizana trebalo je da debituje Armin Djerlek. I onda je ta utakmica postala mnogo važna-za njega i sve nas u Novom Pazaru. I tu više nije bilo razmišljanja. Aparat na ledja i prti balkanskim gudurama ka Lučanima. I kiša i snijeg i svašta nešto.

I dok su drugi fotoreporteri u svojim čekama vrijebali važne i prelomne dogadjaje na utakmici, on je aparatom jurio za Arminom kao da je tako želio da mu stavi do znanja da je tu i da mu u ime svih nas bude podrška u njegovoj najvažnijoj utakmici u karijeri do sada-debitantskoj u prvenstvu. I sto posto je i Armin snimio ovog našeg fotoreportera buca i sigurno da mu je bilo lakše da veze svoj fudbalski ples u Lučanima.

Nije lako zaslužiti naslovnu stranu „Sportskog žurnala“, a Senko je to uspio zahvaljujući svom znanju i strpljenju i brzom foto okidaču. Snimio je i uslikao sve što je bilo vrijedno pažnje na ovoj utakmici.

I tako se sve nekako stopilo, Arminova odlična igra i Senkova podrška njemu i majstorstvo sportskog fotoreportera.

Nema tu mnogo priče.Armin Djerlek nije mogao zamisliti bolju podršku. A tek fotografije koje će zauvijek obiljećiti najvašniji dogadjaj u njegovoj karijeri-debi u dresu Partizana. Evo fotogalerije majstora pa bujrum tabirite i uživajte.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i http://ibalkan.net/

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net