Recent Posts

STIŽE POLARNA ZIMA: Spremite se za LEDENI talas

STIŽE POLARNA ZIMA: Spremite se za LEDENI talas

POLARNA ZIMA STIŽE KRAJEM NEDELJE: Spremite se za LEDENI talas i debeli minus do 10. marta!!! FHMZ UPOZORAVA NA SNJEŽNE PADAVINE…

SARAJEVO: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja- Magazin” 19. 02. 2018… 12: 23…STIŽE POLARNA ZIMA: Spremite se za LEDENI talas

Ove nedelje snJežni pokrivač očekuje prije svega u Bosanskoj krajini, tek naredne nedelje nas očekuje prava pravcata zima.

Kako navodi meteorolog regionalnog portala iBalkan.net Suleyman Đugum, temperatura će za nedelju dana ići i do minus deset C.

– Oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom očekuje nas danas, dok nas već sutra ujutru u nizijama očekuje snijeg. Tokom srijede i četvrtka biće kišovito u cijeloj BiH, a u petak će doći do otopljenjenja. Od naredne nedelje dolazi nam polarna zima i ledeni talas sa snijegom i ledom, a temperatura ce ići i do minus 10 stepeni C. Kada je riječ o ovoj nedelji, smenjivaće se kiša i snijeg.

– Tokom većeg dijela sedmice oćekuje nas oblačno vrijeme, uz povremenu kišu. Snijeg ce padati u planinskim predjelima, a najviše snijega biće u istočnoj Bosni, posebno u Bosankskoj krajini, gdje će napadati i do 10 centimetara snijega. Ostatak Balkana će biti kišovit. Biće velika razlika između temperature na sijeveru, gde će biti oko dva stepena C, i jugu države, gdje će biti oko 10 stepeni Celzijusovih- navodi Đugum.

Kako najavljuju meteorolozi, kraj februara bi mogao da bude najhladniji dio zime, jutarne temperature ići će i ispod minus 10 stepeni C. Dugoročne prognoze pokazaju da će hladni talas nastaviti i početkom marta.

FHMZBiH predviđa da od danas pa do 10. marta samo pet dana neće padati snijeg, a tek nakon 10. marta sleduje porast temperature i prestanak snježnih padavina.

BIHAMK Hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je upozorenje koje je na snazi do 21. februara.

“Tokom noći ponedeljak na utorak, u utorak i srijedu u istočnim krajevima BiH očekuje se formiranje snježnog pokrivača visine od 10 do 20 cm, lokalno i više.

U planinskim predjelima dalje povećanje visine snežnog pokrivača i uz jak vjetar stvaranje snježnih nanosa”, navodi se u upozorenju…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net