Recent Posts

SAMO PRAVO U KRIVU

SAMO PRAVO U KRIVU

Počela su uzbudjenja u futsal eliti naše zemlje. Klub malog fudbala Novi Pazar je na svom parketu, u okviru 12. prvenstvenog kola a prvog proljećnog, u dvorani Pendik dočekao beogradsku ekipu Samo pravo.

U jesenjem dijelu prvenstva, na otvaranju sezone novopazarski majstori fudbala su u Beogradu ostvarili trijumf protiv ove ekipe rezultatom 5:4. To je i bio razlog da smo nešto slično očekivali i na otvaranju proljećnog dijela prvenstva.

Medjutim, novopazarski futsaleri su odigrali jednu dobru utakmicu ne dajući ni promil šanse gostima da iole ozbiljnije zaprijete domaćem golmanu Mirzi Hotu a kamoli da postignu gol. Samo tri minuta nakon što je glavni arbitar ove utakmice Bratislav Jović dao znak za početak utakmice uslijedila je lijepa akcija domaćih u kojoj Tanasaković pronalazi Redžovića koji postiže efektan gol za početno vodstvo domaćih. Osam minuta kasnije kapiten Novog pazara Eldin Redžović izvodi korner. Šalje snažnu i preciznu loptu, na pravom mjestu Elvedin Sadović i golman gostiju Filipović je po drugi put morao da vadi loštu iz svoje mreže.

Iako su domaći fudbaleri imali još prilika od kojih najzreliju Tanasković kada je iskosa pogodio stativu, do kraja prvog poluvremena je ostalo 2:0 za Novi Pazar.

Ništa se značajnije nije promijenilo u igri dva tima u nastavku. Novi Pazar dominira, ima loptu u svom posjedu, i tek ponekad gosti, prilično haotično pokušavaju da ugroze gol domaćina.Igrao se 25. minut kada je kapiten Redžović, maestralno, u svom stilu pronašao usamljenog Tanaskovića koji filigranski, petom postiže gol za vodstvo Novog Pazara 3:0.

Tačku na „i“ na ovaj meč stavio je golom u 35. minutu Adriano Knežević pojačanje Novog Pazara kojem je takodje asistirao Redžović. To je bilo konačnih i ubjedljivih 4:0 za KMF Novi Pazar koji je učvrstio svoju poziiciju u samom vrhu tabele elitnog futsal takmičenja naše zemlje.

U narednom kolu novopazarski futsaleri putuju u Kragujevac na duel sa Ekonomcem višestrukim državnim prvakom, učesnikom lige šampiona u futsalu i sigurno najboljoj ekipi u našoj zemlji.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net