Recent Posts

PROLETER NAFTAGAS BEZ GORIVA

PROLETER NAFTAGAS BEZ GORIVA

Derbi 18. kola Druge košarkaške lige Srbije igran je večeras u dvorani Pendik gdje je trećeplasirana ekipa Novog Pazara dočekala petoplasirani Proleter Naftagas iz Zrenjanina.

Opterećeni imperativom pobjede košarkaši domaćeg tima su se u prvoj četvrtini utakmice mučili sa gostima tražeći način da uspostave svoj ritam i stil igre.

Tu prvu dionicu utakmice izabranici Boška Djokića rješavaju u svoju korist rezultatom 24:21. A onda u drugoj četvrtini kao da su narihtali nišanske sprave košarkaši Novog Pazara. Zaigrali su silovito i praktično u tom dijelu i riješili utakmicu.

Rezultat druge četvrtine 26:12 što je u ukupnom zbiru 50:33 na kraju prvog poluvremena. U nastavku igre rutinski su igrali domaći košarkaši predvodjeni, za igru izuzetno raspoloženim, plejom NIkolom Raićevićem koji je uknjižio 16 koševa i bio najefikasniji košarkaš na parketu Pendika.

Treću četvrtinu Novi Pazar rješava u svoju korist 23:17 i poslednju 25:21 za konačnih i velikih 98:71. U domaćem timu pored Raičevića efikasan je bio i Ilić sa 15 pogodaka te Todorović i Čvorović sa po 13 koševa.

U redovima gostiju kapiten Atanacković je održavao svoj tim u igri i postigao je 15 koševa.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

 

 

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net