Recent Posts

OVAJ MALI ĆE POSTATI VELIKI FUDBALER

OVAJ MALI ĆE POSTATI VELIKI FUDBALER

Ovako govore svi oni koji su ikada vidjeli barem jednom na djelu novopazarskog fudbalskog dragulja Armina Djerleka. Zbog toga fudbalski duel Super lige beogradskog Partizana i Mladosti u Lučanima, bez obzira na rezultat i sve ono što prati ovaj utakmicu kao eho poslije njenog odigravanja, za nas u Novom Pazaru ima veliki značaj.

Prvenstveni debi u dresu beogradskih crno-bijelih imao je, kao starter, Armin Djerlek! Rodjen je 15. jula 2000. godine i nekako je fudbal bio njegova sudbina.

Fudbal je započeo da igra u Akademiji fudbala As a nakon toga je formiranjem FK Pazar juniors postao vedeta ovog tima gdje je svojim igrama skrenuo pažnju fudbalske javnosti na sebe.

Čuda je činio sa loptom. Jednostavno to se rodi tako. Kao da bubamaru super lijepkom zakrpi za kopačke i jedino hirurškim putem možeš da je odvojiš. Protivničke odbrane je bacao u očaj, svojim saigračima maestralnim pasovima, asistencija davo krila,davao golove ali uvijek, bez obzira na ovu svoju superiornost, ostajao skroman.

Prešao je nakon toga u OFK Beograd. Sjajnim igrama u dresu „romantičara“ i kadetske reprezentacije Srbije čiji je bio kapiten nametnuo se velikim „zvjerkama“. Ali je njegov izbor bio Partizan. Odmah nakon odradjenih priprema Miroslav Djukić, zadovoljan svim onim što je Djerlek pokazao na pripremama, daje mu priliku da zaigra u prvoj utakmici nastavka prvenstva Super lige Srbije.

I sve što je uradio na meču protiv Mladosti, svaki potez, pas, dribling, način razmišljanja i njegova filozofija igre pobjednika, pri čemu je malo prepoznatljivo bilo da se radi o najmladjem pojedincu utakmice, bez kompleksa i straha ulazio je u duele svjestan odgovornosti koju sa sobom nosi Partizanov dres, svjestan da nastavlja niz sjajnih novopazarskih fudbalera koji su branili boje šampionskog tima, kojega je 1966. godine naš trener ar. Abdulah Duce Gegić doveo do finala Kupa evropskih šampiona u Briselu protiv kraljevskog kluba Real Madrida, počevši od Bajra Župića, Ismeta Ugljanina, Rahima Beširovića, Emira Plojovića i Adema Ljajića.

Da ja ne bih bio previše subjektivan, prenijeću kako je kolega Aleksandar Joksić video vjerujemo novu Partizanovu zvijezdu: „ Sa svih strana stižu potvrde da će Đerlek ne samo ostati u pogonu Miroslava Đukića (verovatno isto važi za desnog beka Luku Cucina i štopera Svetozara Markovića), nego da će mu trener pronaći minute u superligaškim utakmicama i tako predstaviti širokom auditorijumu kakav biser raste u Zemunelu.

Za samo četiri sedmice među seniorima Armin je nagovestio karakteristike modernog veziste, spremnog da kao tinejdžer pravi razliku kad se sudari sa starijima i snažnijima od sebe. Njegova prednost je što prihvata igru na sebe, voli da ima loptu i za razliku od većine srpskih talenata „ne prcka je“, odmah šalje dalje. Unapred.

Brzina i okretnost su mu urođeni baš kao i smelost da se zaleti između linija tima, što je u modernom fudbalu retkost. Ne traži alternativna, već jednostavna rešenja. Ili ona koja tako izgledaju. To što on zna je izvorni oblik fudbala, što bi stariji rekli „uzmem loptu i idem da dam gol“. Usput, smisao, pregled, vic… Redak dar.“

Armine želimo ti prije svega zdravlje a to da ćeš postati, naravno ukoliko budeš kao i uvijek radio na sebi predano, ozbiljno i profesionalno, veliki fudbaler u to niko ne sumnja.Svaki klub za koji budeš igrao u budućnosti će biti klub za koji će Novopazarci navijati i bićemo uvijek uz tebe.Prije početka svake utakmice sjeti se toga.

Prilog priredili: Fehim Feša Karišik i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net/

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net