Recent Posts

PET RAZINA LJUBAVI: Na kome ste vi LEVELU

PET RAZINA LJUBAVI: Na kome ste vi LEVELU

Postoji ukupno 5 razina “ljubavi” kroz koji prolaze baš svi parovi… diamondove razine temelje se na trideset godina iskustva u proučavanju veza…

ISTANBUL: objavljeno u kategoriji “Vijesti- Zabava- Evropa- Putovanja- Magazin” 17. 02. 2018… 20: 53… PET RAZINA LJUBAVI: Na kome ste vi LEVELU

Prema psihologu Jedu Diamondu, postoji ukupno 5 razina “ljubavi” kroz koji parovi prolaze. A ako ako kojim slučajem otkrijete da obično zapnete prije posljednje, nema straha jer većina parova zapne na trećoj.
 
Diamondove razine temelje se na trideset godina iskustva u proučavanju veza, a one su sljedeće:
 
PRVI LEVEL Zaljubljivanje…
 
Poznato ili kao faza medenog mjeseca. U toj fazi sve svoje snove projektiramo na partnera. Slijepi smo za njegove mane i oni su slika i prilika naših ideala. To se događa jer naši hormoni rade “prekovremeno”, a mi im u potpunosti vjerujemo. Upravo zbog toga ta faza ne traje vječno.
 
DRUGI LEVEL Proglašavanje veze službenom…
 
To je trenutak u kojem postanemo par. Neki se parovi u tom periodu useljavaju u zajednički stan ili čak počnu planirati budućnosti. Osjećamo se poput jedne cjeline, zaštićeno, željeno i uvjereno da je naš partner prava osoba za nas, te da je naša veza “suđena”.
 
TREĆI LEVEL Razočaranje…
 
I, evo nas. Faza kada sve prestane biti savršeno. Prema Diamondu, ona je više povezana s povratkom naše sumnje, nego nekom specifičnom pogreškom našeg partnera.
 
To je trenutak u kojem se pitamo hoćemo li mi i oni trajati zauvijek. Razmišljamo o prekidu jer nas odjednom puno toga smeta. U ovoj fazi, kada nestane one iluzije koju smo stvorili u fazi jedan, mnogi parovi okončavaju vezu.
 
ČETVRTI LEVEL Stvaranje “prave” i “trajne” ljubavi…
 
Nema točnog odgovora koji može reći kako preživjeti treću fazu, no ako ju preživimo, četvrta je toga vrijedna. Diamond preporučuje zatoriti oči i gurati dalje. Poanta je u razumijevanju da naš partner nije savršena osoba, već ona od krvi i mesa, što znači da ga moramo prihvatiti sa svim manama i vrlinama. To je ljubav.
 
PETI LEVEL Trenutak kad vaša veza počne mijenjati svijet
 
Nakon što smo prebrodili teže razdoblje i spoznali je li ta osoba ona s kojom ćemo nastaviti život, zajedničke dobre strane i slabosti naučimo pretvoriti u nešto što nas povezuje. Više niste zajedno samo da ne budete sami, već zato jer imate zajednički cilj, bez obzira radi li se o poslu ili obitelji. Odlučili ste biti ravnopravni ostvariti vaš zajednički san san.
izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net