Recent Posts

STRAŠNO Poruke vanzemaljaca, mogli bi da unište Zemlju

STRAŠNO Poruke vanzemaljaca, mogli bi da unište Zemlju

Poruke koje bi vanzemaljci poslali iz svemira mogle bi da unište život na Zemlji ukoliko ne budemo dovoljno pažljivi pri njihovom čitanju i razumjevanju, upozoravaju zabrinuti naučnici…

Los Angeles:  objavljeno u kategoriji “Vijesti- Tehnologija- Svijet- Magazin” 15. 02. 2018… 12: 53…STRAŠNO Poruke vanzemaljaca, mogli bi da unište Zemlju

U tekstu koji se bavio istraživanjem kako bi trebalo tumačiti poruke pristigle iz svemira navodi se da je nemoguće znati da li je poruka opasna prije nego što je otvorimo.

Zapravo, poruke su toliko opasne da bi najbezbjednije bilo odbaciti ih ne čitajući ih, ističu naučnici.

Malo je vjerovatno da bi kontakt sa bilo kojom vanzemaljskom civilizacijom s kojom bismo ostvarili kontakt bio štetan po nas, ističu istraživači Majkl Hipki i Džon Lrnd. Ali, pošto je nemoguće znati šta je poruka prije nego što je pročitamo, najbezbjedniji scenario bi bio izbeći je u potpunosti.

Postoje šanse da bi poruka iz svemira mogla ugroziti naš svijet. Kako se navodi u tekstu, vanzemaljci bi mogli da unište naše Sunce i prouzrokuju haos čak i ako poruka ne bi bila tačna.

Druge tehnologije nude svoje načine za uništavanje svijeta.

“Moglo bi da dođe u formi kompjuterskog virusa koji je zahvatio mreže širom zemlje kada je poruka dešifrovana ili u formi vještačke inteligencije koja bi mogla preuzeti naše kompjuterske sisteme“, piše Independent.

Naučnici navode da bi trebalo izgraditi “zatvor” koji bi poruku kontrolisao nedozvoljavajući da se dalje širi. Ipak, ako je u pitanju veštačka inteligencija, vrlo brzo bi našla način da se proširi svijetom.

Na kraju, naučnici zaključuju da bi takvu poruku vjerovatno trebalo otvoriti. Rizik je relativno malo, a “nagrada” potencijalno ogromna, jer bismo dobili saznanja koja bi nam pomogla da doznamo nešto više o vanzemaljskom svijetu.

Takođe, dodaju, treba voditi računa na koji način bismo mogli da odgovorimo na takve poruke.

“Sigurno da ne bi trebalo da šaljemo bilo kakav kod. Adekvatne su fotografije, muzika ili tekst u jednostavnom formatu.”

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net