Recent Posts

SEĆANJE NA JEDNU MLADOST

SEĆANJE NA JEDNU MLADOST

Ekipa FK Novi Pazar iz perioda sedamdesetih godina prošlog veka. U redovima ekipe su fudbaleri isljučivo iz Pazara zajedno sa stručnim štabom. Svi su ponikli u školi fudbala u našem gradu, prolazeći kroz stručni rad koji je postavio još legendarni Nazim Čarovac-Šapac.

Ovaj tim je igrao sa toliko uspeha, da je ostavio neizbrisiv trag kod svih nas starih pazaraca. Kada bi se moglo vratiti njihovo vreme oni bi sada mogli da se nose sa bilo kojom ekipom u Premijer ligi Srbije.

Pored igranja fudbala ovi ljudi su ostavili pečat vrlo dobrih gradjana, privrednika, majstora, rukovodilaca trgovaca i još nekih priznatih zanimanja.

Sa nostalgijom se sećamo ovih ljudi, i dužni smo da stalno čuvamo uspomenu na njih i njihovo umeće. Od svih koji su na slici medju nama su još petorica.

Na slici sa leva na desno su; Hamza Djakovac, kao trener, Jusuf Cufo Iković, kao kapiten, Halko Čolaković, kao golman i fudbaleri, Abdulah Abdulahi, Džemšo Zuković, Brane Miletić, Smajo Delimedjac, Zvonko Mitić, Mehi Kijevčanin, Mileta Petrović, Meto Iković, Cuke Kurtančaušević i Stojan Veljković, kao trener.

Verujem da pored mene bi imalo još dosta naših ljubitelja fudbala i sporta, da im se posreći da dožive da još jednom gledaju ovakve virtouze i majstore veštine koju su upražnjavali, igrajući i za njihovu i našu dušu.

Čuvamo uspomenu na jedan vakat i ljude iz istorije našeg Šehera.

Autor: ASIM NIKŠIĆ

Prilog pripremli http://ibalkan.net/ i Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net