Recent Posts

FLORIDA: Ubijeno 17 osoba u školi, napadač uhapšen

FLORIDA: Ubijeno 17 osoba u školi, napadač uhapšen

Najmanje sedamnaest osoba je ubijeno, a desetine ranjeno u gimnaziji u Floridi, u napadu tinejdžera od 19- godišnjeg bivšeg učenika te škole, novi je zvanični bilans jedne od najgorih pucnjava u SAD u poslednjih 25 godina…

FLORIDA:  objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Svijet- Magazin” 15. 02. 2018… 11: 53… FLORIDA: Ubijeno 17 osoba u školi, napadač uhapšen

Dvanaest osoba ubijeno je unutar zgrade, dvije su stradale napolju, jedna na ulici i dvije su podlegle povredama u bolnici, navedeno je na konferenciji za novinare koju je održao šerif Skot Izrael. U bolnici su naveli da su tri osobe u kritičnom stanju, a da su još tri teško povređene, ali stabilno se osjećaju.

Šerif okruga Brauard, Skot Izrael, potvrdio je rano jutros da je osumnjičeni napadač Nikolas Kruz, rođen 1998, i da je uhapšen sat vremena nakon pucnjave. Kod njega je pronađena najmanje jedna puška i više okvira municije.

Osumnjičeni je nekada bio učenik škole, ali je zbog nediscipline izbačen, rekao je šerif Skot Izrael. On je na društvenim mrežama, kako je rečeno, objavljivao poruke vrlo “zabrinjavajućeg sadržaja”.

Kruz je napad izveo poluautomatskom puškom AR- 15.

Napad se dogodio juče u vrijeme kada se završavaju časovi u srednjoj školi Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride izmedju Boka Ratona i Fort Loderdejla.

Škola ima oko 2.000 učenika.

Ovo je 18. pucnjava u školi u SAD ove godine, a od 2013. dogodilo se njih 291.

Inače, Parklend je gradić od 31.000 stanovnika, a 2016. godine je proglašen najbezbjednijim mjestom na Floridi. Mjesto se nalazi na 72 kilometra istočno od Majamija.

Povodom napada, na Tviteru se oglasio i predsjednik SAD Donald Tramp koji je uputio saučešće porodicama žrtava i dodao da nijedno dijete, nastavnik ili bilo ko drugi ne bi trebalo da se osjeća nebezbjedno u američkim školama.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net