Recent Posts

Ubijena DVA Rusa u američkom napadu u Siriji

Ubijena DVA Rusa u američkom napadu u Siriji

Najmanje dvojica ruskih boraca ubijena su u američkim vazdušnim napadima na severoistoku Sirije prošle nedelje, a kako navodi BBC, najverovatnije se radi o plaćenicima koje je unajmila privatna vojna firma koja sarađuje sa sirijskom provladinom vojskom…

MOSKVA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Svijet- Magazin” 14. 02. 2018… 12: 21… Ubijena DVA Rusa u američkom napadu u Siriji

BBC: Ubijeni Rusi u američkom napadu u Siriji, Moskva još nije potvrdila!!!

Rusija za sada nije potvrdila smrt vojnika, o kojoj su najpre pisali američki vojnici, već je samo kazala da takve vesti ne treba tretirati kao “primarne izvore”.

SAD je saopštila da je u prošlonedeljnim napadima ubila više od 100 boraca, a američki ministar odbrane Džim Matis istakao je da uprkos medijskim napisima nema potvrdu da među ubijenima ima ruskih plaćenika.

– Ne mogu to da potvrdim, ni reč o tome nismo čuli od Centralne komande ili Pentagona – rekao je on.

Stotine boraca povezanih sa sirijskim predsednikom Bašarom al Asadom napali su pozicije Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje pozdržavaju SAD u provinciji Deir ez Zor.

Oni su navodno prešli reku Eufrat, udarajući na bazu SDF, gde su bili prisutni i američki savetnici, prenosi BBC.

Amerikanci su odgovorili vazdušnim i artiljerijskim napadom 7. februara terajući provladine borce da se povuku.

Sirijski državni mediji preneli su da u napadima poginule desetine ljudi, a u međuvremenu rusko Ministarstvo odbrane navelo je da su sirijske provladine snage napadnute kada su sprovele operaciju protiv boraca takozvane Islamske države.

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net