Recent Posts

Rekonstrukcija OŠ „Vuk Karadzić“i podrška grada za učenike sa takmičarskim duhom

Rekonstrukcija OŠ „Vuk Karadzić“i podrška grada za učenike sa takmičarskim duhom Osnovna škola „Vuk Karadžić“ zahvaljujući rekonstrukciji, uskoro će ponuditi učenicima ali i nastavnom osoblju, potpuno nove uslove za rad.

Sredstva za rekonstrukciju obezbedila je istambulska opština Fatih, preko udruženja „Prijatelji Sandžaka“. Školu sa najvećim brojem učenika u Srbiji obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

„ U narednom periodu rekonstruisaćemo još četiri učionice čime ćemo olakšati izvodjenje nastave a u planu je i zamena grejnih instalacija“, rekao je gradinačelnik Biševac i najavio da će novopazarske učenike koji na regionalnim i republičkim takmičenjima budu postizali rezultate, grad dodatno nagrađivati i da će to postati praksa.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“, Zeno Murić ne krije zadovoljstvo zbog donacije, istakavši da su kontakti sa istambulskom opštinom Fatih uspostavljeni za vreme boravka novopazarskog folklora u Turskoj a zahvaljujući ljudima sa ovih prostora koji tamo žive i njihovoj želji da pomognu.

„ Prošle godine su učenici naše škole boravili u Turskoj u okviru Dana folklora. Obišli smo udruženje Bošnjaka i naši prijatelji su nam obezbedili donaciju vrednu 30 000 eura“, kazao je Murić.

Sredstvima opštine Fatih preuredjena je kancelarija za nastavnike, rekonstruisano kompletno osvetljenje u školi kao i podovi u najvećem broju učionica, zamenjene klupe i stolovi.

Pored ove donacije, obezbedjena su dodatna sredstva za krečenje školskog prostora i rešavanje problema prokišnjavanja jednog dela krova na objektu, čime će se kada sve bude gotovo, kompletirati radovi na unutrašnjem preuređenju škole.

Odeljenje za informisanje grada Novog Pazara-Jasmina Kruševljanin Bondžuković i  Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net