Recent Posts

PORUKE IZ PRIŠTINE: Beograd koči istragu o ubistvi Olivera Ivanovića

PORUKE IZ PRIŠTINE: Beograd koči istragu o ubistvi Olivera Ivanovića

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri saopštio je večeras da je došlo do “nevjerovatnog napretka” u istrazi ubistva lidera SDP- a Olivera Ivanovića i dodao da je kosovsko ministarstvo pravde uputilo četiri pismena zahtjeva Vladi Srbije u vezi s ubistvom, ali da nije dobilo odgovor…

PRIŠTINA– objavljeno u kategoriji “Vijesti-Crna Hronika- Region- Magazin” 14. 02. 2018… 22: 11…PORUKE IZ PRIŠTINE: Beograd koči istragu o ubistvi Olivera Ivanovića

Da li će se otkriti ubice Olivera Ivanovića???

– Tokom nedelje poslaćemo još jedan zahtjev vlastima u Beogradu, gdje ćemo ih upitati o statusu poslatih zahteva- rekao je Tahiri.

On je dodao da je Kosovo zainteresovano za saradnju, kao i da se počinici “suoče s pravdom”. Od ubistva Ivanovića, 16. januara, ispred njegove kancelarije u jutarnjim satima, uhapšena su dva pripadnika kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici zbog sumnje da su izvršili krivično djelo “manipulacije dokazima u slučaju Olivera Ivanovića”. Nakon isteka pritvora od 48 sati, policajci su pušteni na slobodu.

Neposredno nakon ubistva Olivera Ivanovića, Radmila Trajković, bivša poslanica u Skupštini Kosova i Metohije, govorila je o tome da se Srbi na sjeveru danas plaše više pojedinih Srba nego Albanaca. Ona je nekoliko puta ponovila da je Milan Radojičić osoba koja nema zvaničnu funkciju, ali pravi liste i odlučuje o tome ko će se kandidovati za gradonačelnika i o imenovanjima koja su u nadležnosti Vlade Srbije.

Poruka Radi Trajković:

U stilu sa dosadašnjom agresivnom retorikom blaćenja političkih neistomišljenika, Srpska lista je poručila Trajkovićevoj da “može da glumi velikog demokratu i patriotu samo u Beogradu”.

– Na KiM više niko ne pada na njen šarm i priče o poštenju- ovde svi znaju da ona nije ni demokrata ni evroatlantista, već da radi na žetone- zaključuje Srpska.

Na ove riječi Trajkovićeve oćutali su i Beograd i predstavnici međunarodne zajednice, ali i predstavnici Srpske liste na Kosovu. Ali, na poziv Trajkovićeve Beograđanima da na predstojećim izborima glasaju za koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke, Srpska lista je burno reagovala.

Saopštili su da Trajkovićeva “u poslednje vrijeme sve više gubi kontakt sa stvarnošću na Kosovu i Metohiji, a njene ambicije i materijalni interesi sve su više u glavnom gradu”.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net