Recent Posts

ZAGREB Oštar napad na Kolindu: Pljunula svojim biračima u lice

ZAGREB Oštar napad na Kolindu: Pljunula svojim biračima u lice

Glasilo vladajuće Hrvatske demokratske zajednice oštro danas kritikuje predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović…

ZAGREB– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Evropa- Kultura- Magazin” 13. 02. 2018. 19: 01…ZAGREB Oštar napad na Kolindu: Pljunula svojim biračima u lice

Naime, kako je preneo maš dopisnik iz Hrvatske, Grabar Kitarović je postala glavna vijest zbog njene izjave, tokom konferencije za novinare sa srpskim predsjednik Aleksandrom Vučićem, da vanjsku politiku Hrvatske ne mogu definisati “marginalci”.

Naime, mediji su objavili transkript izjave predsjednice, te pozvao čitaoce da sami prosude da li je Grabar Kitarović njome “pljunula” svojim biračima u lice.

Portal Index.hr konstatuje da to možda nije moguće primjetiti, ali da je ovim činom započeo rat u HDZ-u.

– A sad, omiljena predsjednica, ona koju su oni na vlastitim ramenima nosili u ured na Pantovčaku, poziva u goste čovjeka kojeg (veterani) percipiraju kao četnika – piše Index, objašnjavajući šta se predsednici zamera.

Predsjednica se, konstatuju, sve češćim naletima opire čvrstoj HDZ-ovoj stegi.

“Kritikuje rad vlade, optužuje stranačku vrhušku za egzodus mladih, traži odgovornost za korupciju i podbada same ideološke temelje matične stranke. Naravno, portali, kao i neslužbeno glasilo HDZ-a, kao što je, na primer, Direktno.hr, sve teže pronalaze uglove iz kojih mogu na pozitivan način da progutaju Kolindine političke eskapade”, piše Index.

Portal podseća da je riječ o istiim onim ljudima, koji su 11. januara 2015. vikali “Pobjeda, pobjeda!”, a juče na Trgu bana Jelačića, na snegu, uzvikivali su “Izdaja, izdaja”.

– Kolinda je danas, u Banovini, pred Aleksandrom Vučićem, pred cijelom regijom i pred svim medijima koji su pratili njen govor, uključujući i Direktno.hr, jasno dala do znanja da neće dopustiti političkim marginalcima da diktiraju politiku i međudržavne odnose – komentariše portal Index.

Ovaj medij ukazuje da je hrvatska predsjednica tom kratkom izjavom ustalasala redove branitelja:

“Pljunula je u lice cijeloj eskadrili s desnog krila političke svijesti koja se izborila da ona dodje na vlast”, navodi Index, koji ocjenjuje da je “počeo rat u HDZ-u”.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net