Recent Posts

Priština dostavila Beogradu: Policajci zloupotrijebili dokaze o ubistvu Olivera Ivanovića

Priština dostavila Beogradu: Policajci zloupotrijebili dokaze o ubistvu Olivera Ivanovića

U istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića privedena su dvojica policajaca zbog sumnje da su zloupotrebili dokaze u istrazi. Kosovsko tužilaštvo zatražilo je pritvor, kazao je tužilac Njazi Redža…

KOSOVSKA MITROVICA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika-Region- Magazin” 13. 02. 2018. 05: 21… Priština dostavila Beogradu: Policajci zloupotrijebili dokaze o ubistvu Olivera Ivanovića

Dokumenta stigla u Beograd

Nakon natezanja, Priština je dostavila Beogradu dokumentaciju iz istrage ubistva Olivera Ivanovića. Prema saopštenju Ministarstva pravde Srbije ta dokumenta sadrže izvještaje o obdukciji, balistički nalaz i izjveštaj i fotografije sa mjesta zločina.

– Ne bih želio da danas bilo šta bude važnije od priče o našim ljudima, ovim ljudima našim sa Kosova i Metohije, čije lice Srbija treba da vidi, a sutra i svaki drugi dan i malo kasnije mogu odvojeno da vam odgovorim na tu temu- ovako je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić odgovorio na pitanje medija o razmjeni informacija između Beograda i Prištine.

Dvojica policajaca srpske nacionalnosti D. M. (1970) i Ž. M. (1970) uhapšena su u subotu. Oni su do kancelarije GI Srbija demokratija Pravda došli nekoliko minuta nakon ubistva Olivera Ivanovića, ali mjesto zločina nisu sa pažnjom obezbjedili.

Drugi tužilac u ovoj istrazi, Šućri Sulja, inače, glavni tužilac u Mitrovici, kaže da su osumnjičeni policajci sa mjesta zločina uzeli čauru od metka. Prilikom pretresa u njihovim kućama je pronađeno i ilegalno oružje, pištolj TT sa metcima kalibra 7,62 mm.

Odmah nakon ubistva, potpredsjednica GI SDP Ksenija Božović je govorila da je na putu ka kancelariji srela policajca, a da je od njega dobila odgovor da je Oliver Ivanović imao srčani udar.

Kada je sišla niz stepenice kancelarije, pitala je policajca šta je bilo, na šta je on odgovorio da ne zna.

Policija nije ni čula, ni vidjela ništa, dok im nisu skrenuli pažnju na čaure.

– U tom momentu nalazimo tri čaure, pitam ga šta je ovo, on kaže da ne zna. Tek posle 20- 25 minuta stiže ekipa Kosovske policije i razvukla je žutu traku. Za to vrijeme je tu prošlo mnogo ljudi, kakva će to istraga biti – rekla je Božovićeva.

Oliver Ivanović, lider GI SDP, ubijen je 16. januara ispred sjedišta svoje stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

U jutarnjim satima upucan je sa šest metaka “duga devetka”, pokazali su nalazi obdukcije…

 

izvor agencije

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net