Recent Posts

Facebook testira opciju od koje se mnogi “plaše”

Facebook testira opciju od koje se mnogi “plaše”

Facebook je počeo sa testiranjem “down- vote” opcije, potvrđuje “Tech Crunch”. Ipak, postoji bojazan da će to samo još više dati vijetar u leđa internet nasilnicima…

ISTANBUL– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Tehnologija- Svijet- Zabava- Magazin” 13. 02. 2018. 00: 01…Facebook testira opciju od koje se mnogi “plaše”

Nova opcija otvara mnoga pitanja o zlostavljanju na internetu

Kompanija Facebook započela je testiranje nove opcije “downvote” koja će se pojavljivati pored opcija “like” i “reply” prilikom komentarisanja postova.

“Downvote”, koji podsjeća na “dislike” korisnici će moći da upotrebljavaju za davanje negativnih ocijena komentarima koji im se ne sviđaju.

Iz popularne društvene mreže potvrdili su svjetskim medijima kako rade testiranja “downvote” opcije, ali portparol Fejsbuka kaže da je njihov cilj da to bude metoda uklanjanja negativnih i ružnih komentara na javnim postovima.

Korisniku koji klikne na “downvote” opciju biće sakriven komentar kojem je dao negativnu ocjenu.

Potom će ih Facebook upitati da li je taj komentar bio uvredljiv, zbunjujući ili nepovezan s temom.

Mala grupa korisnika iz Sjedinjenih Američkih Država dobila je šansu da isproba ovu opciju.

Iako je slično, „down-vote“ i „dislike“ nije isto. Ako vaš komentar primi previše negativnih glasova, vama neće ništa biti rečeno već informacija o tome ide direktno Facebook- u. Ukoliko društvena mreža ocjeni da ima dovoljan broj negativnih glasova može vas banovati sa mreže.

– Ne testiramo dislike reakciju. Testiramo novu opciju koja može biti dobar feedback za komentare na javnim postovima. Trenutno se testira samo na jednoj grupi ljudi u SAD – naveli su iz Facebook-a za “TechCrunch“.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net