Recent Posts

DANAS je najhladniji dan u 2018, kad nas očekuju PROLJEĆNE TEMPERATURE

DANAS je najhladniji dan u 2018, kad nas očekuju PROLJEĆNE TEMPERATURE

Na Bakan stiže zahlađenje, sa kišom i snijegom. DANAS će to biti najhladniji dan ove godine. Neće se zabijliti samo na planinama, već će snijega biti i u nižim krajevima Balkana. Ipak, već krajam mjeseca, ponovo se prognoziraju proljećne temperature…

SARAJEVO– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Region- Putovanja- Magazin” 13. 02. 2018. 05: 21… DANAS je najhladniji dan u 2018, kad nas očekuju PROLJEĆNE TEMPERATURE

Naoblačenje koje će sutra ujutru i prije podne mjestimično usloviti padavine, tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Na sjeveru i zapadu, kao i na planinama padaće susnježica i snijeg, a u ostalim krajevima kiša. Na planinama se očekuje dalje povećanje visine snježnog pokrivača. Najniža temperatura biće od -3 do 0, najviša od 3 do 8 stepeni Celzijusa.

– Očekuje nas period kada će se smjenjivati kiša i snijeg, s tim što će se ovog puta snježni pokrivač i zadržati u nižim krajevima, kao što je na primer, Sarajevo i Beograd. U srijedu nas ponovo očekuje snježni dan. Temperatura će se kretati od -2 do 2 stepena C – objašnjava Ahmet Dursun, meteorolog Repbličkog hidrometeorološkog zavoda iz Istanbula.

Prema prognozi, snijeg može padati još i u četvrtak, ali samo u prepodnevnim satima, a za ostatak dana se predviđa da će biti suho vrijeme.

Prema riječima meteorologa Dursuna u subotu i nedelju nas očekuje malo otopljenje, s tim što u nedelju popodne ponovo dolazi do naoblačenja, pa je moguće očekivati i da će padati kiša.

– Pred nama je prosječno hladan period sa češćom pojavom padavina i snijega. I tako će biti do kraja mjeseca. Ipak, očekuje nas i jedno kratkotrajno otopljenje. Možemo očekivati prave predproljećne temperature, sa maksimalnih 15 stepeni Celzijusa. I to će, naravno, trajati kratko, pa nas već u martu ponovo čeka novo zahlađenje, kiša i snijeg – najavljuje Dursun.

Prema prognozi klimatskog sektora u februaru možemo očekivati 9 do 13 dana sa padavinama, a u brdsko – planinskim krajevima do 17 dana, dok će broj dana sa snježnim pokrivačem u nižim predjelima biti do pet dana, a na planinama od 18 do 23.

U februaru se prognoziraju i mrazni dani i to od 7 do 13 u nižim predelima, kao i tri ledena dana, kada temperatura neće preći nultni podeljak na smali…

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net