Recent Posts

TREBINJE: Spaso Milišić, prijatelju prerezao vrat, iskrvario za nekoliko minuta

TREBINJE: Spaso Milišić, prijatelju prerezao vrat, iskrvario za nekoliko minuta

Okružno tužilaštvo u Trebinju zatražit će određivanje jednomjesečnog pritvora 30-godišnjem Spasi Milišiću iz Trebinja, zbog sumnje da je počinio teško ubistvo na naročito podmukao način, u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda, kao i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružjem.

TREBINJE– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Crna Hronika- Region- Magazin” 12. 02. 2018. 18: 54…TREBINJE: Spaso Milišić, prijatelju prerezao vrat, iskrvario za nekoliko minuta

Ovu informaciju za medije potvrdio je Srđan Vukanović, glasnogovornik trebinjskog Okružnog tužilaštva.

– Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog, te će predložiti da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, te bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke ili prikriti dokaze. Pritvor mu je predložen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i težine djela, s obzirom na to da je zaprijećena kazna zatvora od deset ili više godina – kazao nam je Vukanović.

Milišić se sumnjiči da je u noći sa subote na nedjelju u kafiću “Merlot” u Trebinju udracima nožem u vrat ubio 29- godišnjeg Nemanju Šupljeglava iz Trebinja.

Kako smo mogli saznati od poznanika ubijenog i osumnjičenog mladića, Milišić i Šupljeglav su se ranije družili i bili su prilično bliski prijatelji. Međutim, kako su nam ispričali, ti odnosi su u posljednje vrijeme malo zahladnili, a uzrok tome navodno je djevojka. Milišiću se, prema riječima poznanika, sviđala djevojka, koja se družila sa Šupljeglavom, te se tu najvjerovatnije rodila i ljubomora.

Njih dvojica su kobne noći sjedili i pili u društvu u kafiću “Merlot”, te je u jednom trenutku između njih došlo do rasprave i svađe, nakon čega je Milišić izašao iz objekta. On se ubrzo vratio unutra sa nožem, te Šupljeglavu zadao dvije rezne povrede na vratu i posjekotinu na lijevoj ruci, nakon čega je pobjegao.

Šupljeglavu su odmah u pomoć pritekli uposlenici “Merlota” i prijatelji, te pokušali zaustaviti krvarenja, te je neko od njih čak skinuo majicu i omotao mu je oko vrata. Prijatelji pričaju da su u međuvremenu pozvani policija i Hitna pomoć, a prisutni su povrijeđenom mladiću pomogli da izađe ispred objekta. Međutim, on je do dolaska Hitne pomoći već izgubio priličnu količinu krvi, zbog čega je navodno i gubio svijest. Medicinari su mu pokušali pomoći, ali je do dolaska u trebinjski Dom zdravlja preminuo.

Prema nezvaničnim informacijama, Šupljeglavu je na dva mjesta prerezan vrat i obje povrede su bile opasne po život. Obdukcija je, kako saznajemo, pokazala da je uzrok smrti prerezana vratna arterija. Osim ovih povreda, on je imao i posjekotine na lijevoj ruci, koje su najvjerovatnije nastale dok se pokušao odbraniti, a u pitanju su lakše tjelesne povrede.

S druge strane, kako saznajemo, Milišić je bio u bjekstvu do 7.30 sati. Njega je policija uhvatila prepriječivši mu put nedaleko od njegove kuće. Čim je ugledao policiju, mladić je pokušao pobjeći, te je od sebe odbacio lovačku pušku i prepravljenu pušku M-  48, ali su ga policjaci uhvatili i uhapsili.

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net