Recent Posts

Morbidno i bolesno iz Čapljine: Klasično zastrašivanje Željka Komšića

Morbidno i bolesno iz Čapljine: Klasično zastrašivanje Željka Komšića

Poruke upućene predsjedniku i lideru najjače građanske opcije u Bosni i Hercegovini, gospodinu Željku Komšiću su, prije svega, udar na građansko uređenje Bosne i Hercegovine, njen društveni koncept, kao i pokušaj širenja i nametanja nacionalističkog i fašističkog jednoumlja, saopćeno je iz Kantonalnog odbora Demokratske fronte (DF) Sarajevo…

ČAPLJINA– objavljeno u kategoriji “Vijesti- Kultura- Crna Hronika- Region- Magazin” 12. 02. 2018. 17: 54…Morbidno i bolesno iz Čapljine: Klasično zastrašivanje Željka Komšića

Fašistička poruka HDZ-a nikoga nije ostavila ravnodušnim….

U nedjelju su u Čapljini održane Velike maškare- Karneval 2018., a zabava je zadobila i političke konotacije. Najviše pažnje u javnosti je zadobila fotografija performansa sahrane Željka K.

Naime, u sklopu Velikih maškara, između ostalog, podignuta je i optužnica protiv Marka Krnjevala – lika koji simbolizira haaškog suca koji je osudio generala Slobodana Praljka. Spaljivanje Marka Krnjevala i zabava predviđena je u utorak u večernjim satima.

Iz DF-a su morbidnim ocijenili gestu na maškarama u Čapljini, gdje je prikazan pokop sačinjen od tabuta, partizana, ustaša, imama i nišana sa imenom Željka K. To je, kako navode, klasično zastrašivanje i priželjkivanje najgoreg scenarija po pojedinca koji misli drugačije i bori se za drugačiju državu.

– Sve aktivnosti nacionalističkih protagonista koje su iza nas, ali i one koje će se u budućnosti dogoditi, samo su dokaz da je naš predsjednik Željko Komšić trn u oku fašističkoj politici, ali i na pravom i jedinom putu da uspješno korača trnovitim stazama i da ima snage da se izbori za ono u što svi mi vjerujemo, jer smatramo da je drugačija Bosna i Hercegovina moguća – saopćeno je iz KO DF Sarajevo.

U nedjelju je upriličen je i performans sahrane odnosno dženaze za Željka K. O čijoj se dženazi tačno radilo nije poznato, odnosno ostavljeno je na slobodnu procjenu posjetiteljima s obzirom da nije pisalo puno prezime na tabutu izvjesnog Željka

Mnogi pretpostavljaju da su organizatori aludirali na predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića, nakon njegove najave da će se kandidovati za člana Predsjedništva BiH.

Tim povodom na Facebook stranici DF Čapljina kratko se oglasio Željko Komšić: “Moj komentar je samo – morbidno i bolesno.”

Iz ovog ogranka DF-a osudili su ismijavanje i zloupotrebu vjere i vjerskih osjećanja, iako je riječ o karnevalu.

“Političku poruku nećemo ni komentarisati osim da su velike oči Dragana Čovića u strahu od gubitka fotelje!”

http://iBalkan.net

Šta vi kažete na ovo?

iBalkan.net